MOPAN Suceava

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a anunțat că la Cetatea de Scaun a Sucevei a fost deschisă noua expoziția permanentă. Practic, în momentul de față Cetatea de Scaun a Sucevei, unul din cele mai importante obiective istorice din Moldova, a fost readusa la viața prin organizarea primei expoziții permanente din istoria sa.


„În Epoca Medievală, fortăreața, a avut un însemnat rol strategic si de apărare. Din acest motiv, conceptul de amenajare a cetății a dorit sa păstreze destinația militară din acea vreme.
Mergând pe aceasta idee, a fost organizata o expoziție care sa prezinte atât caracterul militar si obiceiurile din acele timpuri, cat si istoria fortăreței de-a lungul anilor”, a spus Emil Ursu, care a mai adăugat că „pentru a reuși lucrul acesta si pentru a aduce un plus de autenticitate, toate replicile care se regăsesc in cetate au fost lucrate manual. Un impresionat arsenal de arme si armuri, tunuri, arme de asediu, straie, podoabe, ceramica, piese de mobilier, toate obiectele au fost făcute de mana, cu ajutorul mai multor meșteri si artisti romani”.


Emil Ursu a mai spus că din expoziție mai fac parte si o serie de manechine ultra realiste care înfățișează personalități ale vremii, ostași si meșteri. Cu ajutorul lor sunt etalate piese de îmbrăcăminte, armuri si armament. De asemenea sunt evidențiate si activități specifice acelor vremuri: paza cetății, meșteșuguri, jocuri.


„Istoria este o poveste, iar folosind puterea poveștilor, vizitatorii pot afla si înțelege mai usor evenimentele importante care s-au petrecut aici de-a lungul anilor.
Astfel, pe langa un număr mare de panouri informative, in cadrul expoziției se regăsesc proiecții si sisteme interactive, care au rolul de a povesti într-un mod mult mai atractiv istoria locului. Aceasta metoda noua de prezentare a continutului are un caracter imersiv si educativ mult mai puternic fata de metodele clasice de prezentare a informațiilor”, a mai declarat Emil Ursu

Noua expoziție permanentă a readus la viață Cetatea de Scaun a Sucevei (FOTO), 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava