Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto5 poze în acest set

Compania Veolia Water Solutions & Technologies a finalizat lucrările la noua staţie de epurare a municipiului Fălticeni, investiţia fiind inaugurată vineri, 21 august, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene. Lucrările la noua staţie de epurare au început în luna septembrie 2013, investiţia finalizându-se cu două luni mai repede decât era prevăzut în contract. La inaugurarea noii investiţii au participat primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, deputatul PSD Ioan Stan, Directorul ACET Suceava, Ştefan Groza, precum şi directorul de operaţiuni al Veolia Water Solutions & Technologies, Pierre Cugnet, şi directorul executiv al companiei, Gheorghe Neacşu.

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a ţinut să remarce faptul că noua staţie de epurare este o investiţie extrem de importantă atât pentru acest municipiu, cât şi pentru comunele învecinate. „Este un obiectiv care oferă servicii de calitate, îndeplinind criteriile de mediu, lucrând la parametri superiori şi oferind un plus de confort locuitorilor municipiului Fălticeni”, a spus Coman. El a subliniat faptul că investiţia se ridică la o sumă de mai mult de 37 de milioane de lei, fără TVA, fondurile fiind alocate de la Uniunea Europeană – 85%, Consiliul Judeţean şi SC ACET SA Suceava – 13%, şi Primăria Fălticeni – 2%.

La rândul său, directorul SC ACET SA Suceava, Ştefan Groza, a ţinut să precizeze că noua staţie a fost construită prin intermediul unui proiect european finanţat prin POS Mediu, care presupune reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din cinci aglomerări urbane din judeţ. Groza a spus că staţii noi de epurare mai sunt construite în Vatra Dornei, Gura Humorului şi  Rădăuţi, apreciind însă că cea din Fălticeni va fi „cea mai bună dintre toate”.

De asemenea, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a apreciat colaborarea foarte bună între toţi factorii implicaţi în realizarea proiectului de la Fălticeni. „În urma unei colaborări extraordinare a ieşit un proiect de succes. Şi aici la Fălticeni este cel mai frumos proiect al firmei Veolia din ceea ce am văzut în portofoliu”, a spus Nechifor. El a arătat că prin toate investiţiile care se realizează în acest municipiu, „Fălticeniul ţinteşte undeva foarte sus la nivel judeţean şi chiar regional, şi aici vorbesc în primul rând din punctul de vedere al modului în care este administrat”.

Nu în ultimul rând, directorul executiv al constructorului, Gheorghe Neacşu, a ţinut să precizeze că această companie activează pe piaţa din România însă din anul 1996. El a subliniat că Veolia este liderul mondial în tot ceea ce înseamnă tratarea apelor.

Noua staţie de epurare din Fălticeni a fost inaugurată în mod oficial, 10.0 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava