MOPAN Suceava

Televiziunea Intermedia Suceava vă invită la a treia ediţie a dezbaterii: ”Oprește cancerul de col uterin”! Este sloganul sub care Asociația Europeană de Prevenire a Cancerului Cervical desfășoară, în intervalul 24-30 ianuarie 2016, a 10-a Săptămînă de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. Dezbaterea va avea loc pe 27 ianuarie, de la ora 17:00, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.
Ce este cancerul de col uterin, de unde ar trebui să își ia femeile informațiile, ce pot să facă pentru a preveni îmbolnăvirea? Cum pot beneficia de campania naţională de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin? Ce este testul Babeş-Papanicolau? De ce nu a funcţionat în România vaccinarea anti HPV? Ce au de făcut femeile atunci cînd află că sunt bolnave? Poate fi această boală tratată și altfel decît prin intervenție chirugicală? Cît de important este pentru o femeie bolnavă să găsească suport în familie, la serviciu, la spital, la biserică? Sunt doar cîteva dintre întrebările la care vor da răspunsuri medici, psihologi, preoți, femei care au învins cancerul cervical. Întîlnirea are și un caracter umanitar: o bolnavă de cancer de col uterin, care se confruntă cu probleme financiare, va primi banii strînși din donaţii. Evenimentul va avea loc miercuri, pe 27 ianuarie, de la ora 17.00, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene Suceava, iar intrarea este liberă. Parteneri: Asociaţia SEVA Suceava, UP România, Cozarux, Aqua Carpatica, Casa cu Flori.

În perioada 24 – 30 ianuarie 2016 se va desfăşura Săptămâna de Prevenire a cancerului de col uterin, care are ca scop informarea populaţiei despre profilaxia şi depistarea precoce a acestui tip de cancer. Săptămâna de informare este lansată la iniţiativa Asociaţiei Europene de combatere a Cancerului Cervical (ECCA). Această Campania a fost lansată pentru a găsi soluţii prin organizarea unor evenimente de sensibilizare a trei grupuri ţintă cu privire la cancerul de col uterin:
1. Populaţia generală: populaţia trebuie să conştientizeze care sunt beneficiile screeningului cervical şi ale vaccinului HPV pentru prevenirea cancerului de col.
2. Prestatorii serviciilor de sănătate: medicii, asistenţii medicali şi alţi prestatori de servicii de sănătate trebuie să deţină informaţii actualizate cu privire la screeningul cervical şi vaccinul HPV, astfel încât să poată răspunde la întrebările pacienţilor pentru ai încuraja să folosească serviciile respective.
3. Politicienii: liderii politici trebuie informaţi despre beneficiile screeningului cervical şi a vaccinului HPV, astfel încât să înţeleagă cât de important este să ofere prioritate acestor programe.
La nivel mondial, cancerul de col uterin este a 3-a cauză de malignitate la femeie.
Programele organizate de depistare precoce, implementate în multe ţări a Uniunii Europene au determinat reducerea substanţială a cancerului de col uterin, cu toate acestea, acest tip de cancer rămâne o maladie frecvent depistată în ţările UE şi impune îmbunătăţirea măsurilor preventive. Pe continentul european circa 60.000 femei suferă de această boală şi 30.000 femei mor anual, ca urmare a cancerului de col uterin.
În România, 6 femei mor zilnic răspuse de acest tip de cancer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava