MOPAN Suceava

Salariații din administrația publică locală ar putea să primească mai mulți bani începând cu luna decembrie 2016. Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donțu, a declarat astăzi că a inițiat un proiect de lege prin care, dacă ar fi adoptat, salariații din administrația publică locală ar urma să ia salarii majorate începând cu ultima lună a acestui an. Ovidiu Donțu propune completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2006, în sensul introducerii unei majorări salariale de 30% pentru personalul din administrația publică locală, precum și acordarea de tichete de masă. Senatorul PSD de Suceava a precizat că a inițiat această propunere legislativă luând în considerare faptul că în ultima perioadă de timp, funcționarii publici și salariații din administrația publică locală nu au beneficiat de creșteri salariale cum s-a întâmplat în alte domenii la fel de importante pentru populație, cum ar fi în sănătate sau educație. Ovidiu Donțu a arătat că ultima creștere salarială considerabilă a fost în anul 2015, însă și atunci trebuiau îndeplinite anumite condiții. Donțu a explicat că în Ordonața de Urgență a Guvernului din anul 2015, prin care s-au majorat aceste salarii, se preciza că autoritățile administrației publice locale pot stabili o creștere salariale pentru personalul angajat în instituțiile publice locale de până la 12% dacă sunt îndeplinite cumulativ mai multe condiții, respectiv încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului, încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale. El a mai adăugat că în aceeași ordonanță se preciza că în aplicarea prevederilor amintite anterior, autoritățile administrației locale pot stabili creșteri salariale diferențiate pe categorii de personal, în funcție de condițiile specifice.

Ovidiu Donțu a declarat că o majorare a acestor salarii este absolut necesară având în vedere că în administrația publică locală este un deficit de personal de 20%, și care se mărește, așa cum a anunțat și vicepremierul și ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, Vasile Dâncu.

Donțu a amintit că recent a avut loc și o grevă generală în aproape toate Primăriile și Consiliile Județene din țară, peste 30.000 de funcționari încetând lucrul, spre „disperarea celor care au avut treabă la ghișee”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava