Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto30 poze în acest set

Cele două parcări subterane din centrul municipiuloui Suceava care însumează 162 de locuri sunt funcționale începând de sâmbătă, 1 decembrie. Investiția realizată cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional a fost inaugurată chiar de Ziua Națională în prezența unui numeros public format atât din suceveni obișnuiți cât și din oficialități locale și județene în frunte cu prefectul Florin Sinescu, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor și primarul Ion Lungu. În public s-au aflat deputații PDL Ioan Bălan, Sanda Maria Ardeleanu și Dan Gabriel Gospodaru, liderii județeni ai PDL și PNL, Gheorghe Flutur și Alexandru Băișanu, toți aflați în cursa electorală pentru algerile parlamentare din 9 decembrie. Primarul Ion Lungu a ținut să sublinieze că parcările au fost finalizate cu patru luni mai devreme arătând că firma constructoare, General Construct, a lucrat nemțește ca de altfel și municipalitatea care a plătit la timp. Pacările au fost sfințite de un sobor de preoți. Trebuie spus că timp de două săptămâni parcarea mașinilor va fi gratuită urmând ca din data de 15 decembrie să intre în vigoare regulamentul de funcţionare al celor două parcări. Potrivit acestuia, parcarea se face pe bază de tichet ce va fi ridicat de la un automat, tichet care trebuie afisat obligatoriu pe bordul masinii. Parcarea este gratuită doar 12 ore din 24 depăşirea duratei legale fiind taxată cu sume cuprinse între 50 şi 1.000 de lei. Parcările sunt deservite de două dispecerate şi dispun de 16 camere de supraveghere fiecare. Proiectul de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava a costat 10 milioane de euro bani europeni atraşi prin Programul Operational Regional.

După slujba de sfinţire oficiată de un sobor de preoţi, primarul Sucevei a declarat că „acest proiect părea un vis. Iată că astăzi acest vis s-a transformat în realitate. Trebuie să spunem foarte clar că aici sunt trei lucrări. Avem două parcări subterane şi avem şi reabilitarea zonei centrale, a pavajului pietonal şi cred că a ieşit o lucrare reuşită. Prin aceste lucrări cred că Suceava a făcut un pas înainte în ceea ce înseamnă transformarea într-un oraş modern, într-un oraş civilizat, într-un oraş de nivel european, aşa cum ni-l dorim cu toţii. Vă spun cu toată sinceritatea că în România sunt puţine oraşe care au asemenea parcări. Dar în acelaşi timp, în Europa, toate oraşele importante au asemenea parcări. Aşadar a fost o lucrare curajoasă, cu foarte multe riscuri, ni le-am asumat, şi numai Dumnezeu ne-a ajutat să terminăm această lucrare înainte de termen”, a declarat Ion Lungu.

Lungu a mulţumit firmelor care au realizat investiţia, General Construct şi Loial Suceava, precizând că cele două firme au lucrat „nemţeşte” la acest proiect, primăria plătind lucrările la fel, „nemţeşte”.

„Vreau să mulţumesc sucevenilor. Aceste parcări sunt ale sucevenilor, cei pe care i-am deranjat foarte mult în ultimii doi ani de zile şi le-am produs foarte mult disconfort. Mai ales celor din zona centrală. Şi vreau să le mulţumesc pentru sprijinul acordat”, a mai declarat Ion Lungu.

De asemenea, în cuvântul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să precizeze că „astăzi pe 1 Decembrie putem spune că se vede diferenţa. Ceea ce a făcut Consiliul Local Suceava, cu domnul primar, este cu adevărat un element de civilizaţie europeană şi vă doresc tuturor să folosiţi cu drag acest spaţiu, atât parcarea, cât şi partea de la suprafaţă”.

La rândul său, fostul preşedinte al CJ Suceava, liderul PDL Suceava Gheorghe Flutur i-a felicitat pe cei care au realizat această investiţie, adăugând că anul viitor îşi doreşte să participe la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei. „Cred că astăzi am făcut un pas să parcăm capitala regiunii de nord aici la Suceava. Felicitări şi la mulţi ani!”, a spus Flutur.

Din partea actualului Consiliului Local al Sucevei a vorbit doctorul Tiberius Brădăţan, acesta noua parcare subterană este „un lucru foarte bun pentru Suceava. Trebuie să pornim şi să construim mai departe. De aici înainte trebuie să privim la ce mai are nevoie Suceava, să punem umărul şi să fim uniţi. Eu cred în unitate şi cred că împreună putem să construim”.

La rândul său, fostul viceprimar al Sucevei, Lucian Harşovschi, a ţinut să aprecieze sprijinul pe care parlamentarii suceveni l-au acordat acestui proiect, amintind în special de implicarea deputatului PDL Ioan Bălan.

Nu în ultimul rând, deputatul PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, a spus că inaugurarea parcărilor subterane reprezintă unul dintre paşii pentru renaşterea Sucevei. „Sper că în continuare, cât de curând, să asistăm la evenimente ca acesta, la Centrul Cultural Bucovina, şi poate de ce nu, să începem şi construirea unei săli polivalente pe terenul pe care parlamentarii de Suceava l-au transferat către primărie”, a spus Ardeleanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava