MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că una dintre principalele atracții ale ediției de anul acesta a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”va fi gastronomia din Bucovina. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, la ora 15:00, pe esplanada Iulius Mall Suceava și va fi deschis până duminică, 2 octombrie. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în ședința de miercuri a deliberativului că ediția de anul acesta a târgului va avea trei elemente principale, primul dintre acestea fiind promovarea gastronomiei din Bucovina. „Ne dorim să promovăm mai mult gastronomia, cămara din Bucovina, pentru că avem cu ce să ieșim în față. Această manifestare constituie un pilon în cadrul programului de dezvoltare și promovare a județului Suceava, atât pe plan național, cât și internațional. Vrea ca acest târg să fie un eveniment cultural complex, care promovează arta populară, folclorul și gastronomia din Bucovina”, a declarat Flutur. El a spus că un alt aspect important la ediția de anul acesta a târgului este prezența unei delegații din Cernăuți, respectiv conducerea acestei regiuni din Ucraina, precum și reprezentanți ai administrațiilor locale. Nu în ultimul rând, președintele CJ Suceava a arătat că în cadrul târgului vor fi prezentate ofertele pentru pachetele turistice în cadrul proiectului „Crăciun în Bucovina”, atât pentru sărbătorile pe stil nou, cât și pe stil vechi.

Tot în ședința de astăzi, consilierii județeni au aprobat o hotărâre pentru asocierea Consiliului Județean Suceava cu Asociația „Produs în Bucovina” în vederea organizării ediției de anul acesta a târgului de toamnă.

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” este organizat de Asociaţia Produs în Bucovina, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, și este găzduit de Iulius Mall. De vineri până duminică, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2016, sucevenii și nu numai vor fi încântați cu preparate după reţete autentic româneşti, cântece şi dansuri folclorice. Ediția din acest an se desfășoară sub sloganul „Gustă din Bucovina!” și va beneficia de prezența invitaților speciali, actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru.

Amatorii de delicii culinare vor avea prilejul de a savura o varietate de produse bucovinene: preparate din carne, lactate, panificaţie şi patiserie, bere de casă, must, sucuri naturale, fructe, îngheţată, miere de albine şi produse apicole, legume şi murături. Cei care preferă bucătăria românească se vor putea delecta cu preparate la grătar sau la ceaun, însă vor avea ocazia de a descoperi și gastronomia etniilor din Bucovina. Ca și în edițiile precedente, Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” va include şi spectacole de muzică şi dansuri populare susținute de interpreți și formații folclorice din regiune, printre care și îndrăgitul Ansamblu Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava