MOPAN Suceava

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat recent încheierea unei convenţii de colaborare între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi Asociaţia „Help Autism”. Parteneriatula fost încheiat în vederea furnizării de servicii pentru copii cu tulburări de spectru autist din judeţ.

Solicitarea pentru încheierea acestei convenţii a fost făcută de Asociaţia „Help Autism”, reprezentanţii acesteia precizând că în urma acestui parteneriat, minim 25 de copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist vor beneficia de terapie zilnică.

De precizat că Suceava, alături de Bucureşti şi Argeş, face parte dintr-un proiect co-finanţat printr-un grant oferit de Elveţia, prin care asociaţia va asigura plana a trei psihologi, doi asistenţi sociali şi a unui coordonator. În momentul de faţă Asociaţia „Help Autism” asigură terapie gratuită pentru nouă copii din judeţul Suceava, şi a oferit evaluare şi diagnostic gratuit pentru alţi 45 de copii.

După încheierea acestui parteneriat , Asociaţia „Help Autism” îşi va desfăşura activitatea în cadrul Centrului de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi sau tulburări de spectru autist şi psihoterapie Suceava. Reprezentanţii asociaţiei au mai precizat că în urma acestui parteneriat, toţi copiii înscrişi în acest centru vor fi incluşi în proiect menţionat anterior şi în acelaşi timp vor fi organizate cursuri gratuite de formare pentru cadre didactice, părinţi şi angajaţi ai instituţiilor de stat care lucrează cu copii cu tulburări de spectru autist. De asemenea, asociaţia va oferi în continuare evaluare şi diagnostic gratuit pentru toţi copiii din judeţ care au vârsta între 1 şi 4 ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava