MOPAN Suceava

Centrul Internaţional Helen Doron English introduce, începând cu anul şcolar 2016/2017, la Şcoala Primară “Petre Ispirescu”, Gradiniţia “Căsuţa cu Poveşti”, cursuri de limba engleză special concepute de către specialişti în educaţie pentru preşcolari.

Activităţile educaţionale din cadrul proiectului internaţional vor avea loc de patru ori pe săptămână şi adoptă un nou stil de învăţare recomandat de specialişti – “învăţare distractivă”, care se caracterizează prin îmbinarea metodologiei de învăţare cu activităţi distractive. “Auzim din ce în ce mai des învăţarea distractivă sau cursuri interactive, însă puţini înţelegem că aceste expresii, aparent abstracte, pot fi implementate cu succes în educaţia copilului, mai ales în cea a preşcolarului. Este demonstrat ştiinţific că un copil interiorizează mult mai repede conceptele învăţate dacă acesta este vesel, fericit şi relaxat”, afirmă Ştefania Filip, coordonatorul Centrului Internaţional Helen Doron English. În cadrul orelor interactive, prin care se doreşte învăţarea limbii engleze ca limbă maternă, copiii vor învăţa cântece, vor face schimb de roluri şi vor interpreta pasaje din celebre piese de teatru britanice.

Bilingvismului într-o societate globalizată este fundamental

Specialistul în educaţie consideră că este foarte important să-i oferim copilului nostru o educaţie adaptată la rigorile lumii globalizate, iar învăţarea unei limbi de circulaţie internaţională ar trebui să reprezinte prioritatea numărul 1 pentru preşcolari şi şcolari. “Educația copiilor de la cele mai fragede vârste, din momentul în care aceştia pășesc pentru prima dată la grădință, are rolul de a-i ajuta să se adapteze unui mediu al viitorului în continuă schimbare, în care  puține lucruri rămân constante. Procesul de globalizare îi determină pe părinți să se gândească atent la nevoile educaționale ale copiilor lor și, pentru a le oferi cel mai bun start în viață, învățarea limbii engleze devine esențială”, declară Ştefania Filip, coordonatului Centrului Internaţional Helen Doron English.

Copiii pot învăța a doua limbă de la 2 ani

În opinia specialistului, vârsta optimă de la care un copil poate începe să vorbească a doua limbă, este 2-6 ani, mai exact în anii de grădiniță, ceea ce este diferit față de acum doar câțiva ani. “Părinții își doresc pentru copiii lor o educație completă, în care acesta este stimulat să gândească singur, să intuiască, să se adapteze și să crească armonios. Tot mai des vedem copii bilingvi, cu o siguranță crescută în a se exprima liber, în contexte diferite. Metoda de învățare a limbii engleze ca limba maternă de la Helen Doron English vine cu o abordare inovativă în educație: învățarea distractivă. Practic, copilul nici nu simte că ‘învață’ într-un mod clasic, ci se distrează, participă la activități, cântă, dansează, joacă roluri în piese de teatru, totul în limba engleză. Acest lucru se întâmplă la fel ca și în procesul de învățare a unei limbi materne: într-un mediu relaxat și stimulativ. Ne bucurăm să aducem unui număr cât mai mare de copii, printre care și preșcolarilor din cadrul Școlii Primare “Petre Ispirescu”, Grădinița ‘Căsuța cu Povești’, beneficiile învățării limbii engleze ca limba maternă cu această metodă unică, de care se bucură peste 2 milioane de copii din întreaga lume. Părinții sunt de multe ori surprinși atunci când își aud copiii vorbind limba engleză în mod natural, acasă sau în diverse context sociale” explică Ștefania Filip, master francizor pentru Helen Doron English România Sud-Est.

Helen Doron English este o instituţie internaţională cu un succes de 30 de ani în predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume  vorbesc astăzi engleza datorită Helen Doron English. Centrul Internaţional Helen Doron English din Constanţa a fost nominalizat la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa”, pentru prestigioasa activitate din domeniul educaţiei copilului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava