MOPAN Suceava

Pentru vitalizarea complexului cultural aflat în administrarea Ministerului Culturii, situat în Bulevardul Unirii nr. 22, în care își are sediul Biblioteca Națională a României, părți din acest imobil vor putea fi închiriate, potrivit unei Hotărâri adoptate astăzi de Executiv. Măsura are în vedere o mai bună administrare a întregului imobil, precum și oferirea unor condiții optime pentru desfășurarea actului cultural și artistic, care să vitalizeze atât imobilul, cât și întreaga zonă. Totodată, inițiativa își propune să creeze premisele unui nou model de consum cultural.

Imobilul situat în Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, este conceput ca un complex cultural, având spații ce oferă condițiile necesare pentru organizarea de evenimente: sală de spectacole, săli de conferințe, săli multifuncționale, spații pentru audiții și pentru utilizarea mijloacelor de comunicare electronice, spații de expunere, precum și spații de joacă pentru copii, cafenele, restaurant.

În ședința de azi, Guvernul a modificat HG 227/2000, astfel încât Ministerul Culturii să poată închiria bunuri imobile, proprietate publică a statului, pe care le deține în administrare.

Ministerul Culturii va organiza procedura de licitație publică pentru închirierea unor părți din bunul imobil, conform legii, stabilind în cadrul procedurii suprafețele și destinațiile. Ministerul Culturii va utiliza a cotă-parte de 50% din sumele percepute din închiriere pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare, de întreținere și dotare a imobilului, fapt ce va contribui la degrevarea bugetului ministerului. Restul de 50% din chiria încasată se virează la bugetul de stat.

Informații de background

Imobilul situat în Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, București a fost construit și finalizat pe baza proiectului privind ”refuncționalizarea obiectivului de investiție Biblioteca Națională a României prin integrarea corpului Aulă în ansamblu”. Finanțarea s-a făcut prin Acordul – cadru de împrumut dintre Guvenul Românei și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, aprobat prin HG 933/2007. Lucrările de execuție au fost finalizare în noiembrie 2011.

Unele părți din imobil, respectiv C1 și C3, au fost transferate, potrivit HG 862/2013 și HG 824/20014, de Ministerul Culturii în administrarea Bibliotecii Naționale a României, pentru îndeplinirea responsabilităților ce-i revin, dar și pentru a crea cadrul juridic necesar gestionării mai eficiente a imobilului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava