MOPAN Suceava

Astăzi, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a semnat contractul de finanțare pentru terminarea lucrărilor la primul tronson al pârtiei de schi de pe masivul Rarău. Contractul a fost semnat între Primăria Câmpulung Moldovenesc și Autoritatea Națională pentru Turism, suma alocată fiind de patru milioane de euro. După semnarea contractului, Mihăiță Negură a spus că în cursul zilei de miercuri va emite deja ordinul de începere a lucrărilor și autorizația de construire, astfel încât lucrările ar putea să reînceapă în cursul zilei de joi. Negură a explicat că autorizația de construire ca fi emisă pentru firma Instcomp, această companie având subcontractate lucrări către firma câmpulungeană Maghebo. Primarul din Câmpulung Moldovenesc a adăugat că dacă vremea va fi favorabilă, firmele care realizează lucrările au capacitatea să finalizeze această investiție până la finalul anului. „Iată că după patru ani de zile în care s-au făcut mai multe cereri și întâlniri cu foștii guvernanții, astăzi, prin demersurile făcute de Primăria Câmpulung Moldovenesc și de Consiliul Județean Suceava, prin președintele Gheorghe Flutur s-a reușit finanțarea acestei importante investiții. Este o investiție așteptată de patru ani de zile de câmpulungeni, dar nu numai. Primul tronson de al pârtiei de schi de pe Rarău va duce venituri importante la bugetul local și de stat, dar cel mai important este că iubitorii sporturilor de iarnă din întreaga țară vor avea la dispoziție una dintre cele mai performanțe pârtii de schi din România”, a declarat Mihăiță Negură. El a arătat că pârtia de schi va fi construită pe versantul de nord al masivului Rarău, are o diferență de nivel de 600 de metri și a fost proiectată atât pentru schiorii profesioniști, cât și pentru cei amatori.
Amintim că lucrările la această investiție au fost oprite în anul 2012, din cauza lipsei finanțării. Lucrările la pârtia de pe Rarău au fost începute în anul 2009 prin programul „Schi în România”, având finanțare prin fostul Minister al Turismului.

Investiția în primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău sunt finalizate în procent de 80%. Mihăiță Negură a spus că la pârtia de schi mai sunt de realizat lucrările de profilare a terenului într-o zonă afectată de alunecări pe o lungime de 140 de metri, bazinul de acumulare a apei pentru tunurile de zăpadă, cu o capacitatea de peste 9.000 de metri cubi, parcările de la baza pârtiei, clădirea administrativă, zidurile de sprijin. De asemenea, urmează să fie fie achiziționate tunurile de zăpadă, a bileteriei și a ratracului, utilajul pentru nivelarea pârtiei.
Mihăiță Negură a subliniat faptul că următorul pas pe care Primăria Câmpulung Moldovenesc îl va face este obținerea tuturor avizelor pentru începerea lucrărilor la cel de-al doilea tronson al pârtiei, în lungime de 1,6 kilometri. „Valoarea celui de-al doilea tronson este de șase milioane de euro, iar odată realizat vom pune în valoare întreg masivul Rarău”, a precizat Mihăiță Negură.
Până în prezent, pentru primul tronson al pârtiei s-a cheltuit o sumă de 10 milioane de euro. Întregul proiect de pe masivul Rarău presupune construcția unei pârtii de schi din două tronsoane. Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău va avea o lungime de 2,8 kilometri, iar lăţimea acesteia variază de la 30 de metri, în zona de plecare, la 80 de metri, în zona sosirii. Panta medie a acestui tronson este de 16,6%, încadrându-se într-o pârtie de categorie uşoară spre medie. Al doilea tronson va avea o lungime de aproape 1,6 kilometri, o pantă medie de 21,5%.

Pârtia de schi de pe Rarău va fi finalizată anul acesta. Mihăiță Negură a semnat contractul de finanțare de 4 milioane de euro, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava