MOPAN Suceava

Preşedinţii PDL şi PNL Suceava, Gheorghe Flutur, respectiv Alexandru Băişanu, au anunţat vineri că cele două partide politice vor forma noile majorităţi în Consiliile Locale şi în Consiliul Judeţean Suceava. Cei doi au făcut acest anunţ după şedinţa comună a Birourilor Politice Judeţene ale PDL şi PNL Suceava. Flutur a arătat că în cadrul acestei şedinţe s-a stabilit cu majoritate de voturi şi constituirea noilor majorităţi în Consiliul Judeţean şi în Consiliile Locale acolo unde numărul reprezentanţilor PDL şi PNL permite acest lucru. „Am responsabilizat oameni care să se ocupe de crearea acestor majorităţi în perioada imediat următoare, în aşa fel încât noul partid, PNL, să-şi pună amprenta pe administrarea mai multo localităţi din judeţul Suceava. Important este să taxăm şi să amendăm PSD pentru ceea ce nu face. Îmi exprim îngrijorarea ca om care am adus multe proiecte aici în judeţul Suceava. Şi vorbesc acum doar de unul care mă supără foarte tare acum că se întârzie, şi anume cel legat de aeroport”, a declarat Flutur. Întrebat dacă odată cu noile majorităţi vor fi schimbaţi şi un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi unii viceprimari, Gheorghe Flutur a precizat că în mod „politic şi responsabil” este corect ca acolo unde numărul consilierilor PNL şi PNL permit „crearea unor majorităţi, să o facă”. „Deci dacă ecuaţia arată că la Consiliul Judeţean vom face o nouă majoritate, o vom face, şi ne vom pune oamenii care să asculte de proiectele susţinute de noi în interesul sucevenilor”, a explicat liderul PDL Suceava. El a mai spus că în momentul de faţă se face o analiză pentru a se vedea exact în câte localităţi ale judeţului PDL şi PNL vor avea majoritate în Consiliile Locale. Întrebat când ar putea fi schimbat actualul vicepreşedinte PSD al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur a spus că acest lucru nu a fost discutat încă în mod concret, însă liderii grupurilor de consilieri judeţeni PNL şi PDL au primit sarcini pentru a analiza acest aspect. „Interesul nostru este să se întâmple cât mai repede”, a precizat Flutur. El a mai spus că din punctul său de vedere se bazează pe fidelitatea actualilor consilieri judeţeni PDL şi PNL atunci când va veni vorba de schimbarea vicepreşedintelui CJ Suceava. „Construcţia noului partid s-a făcut pe bază de încredere. Nu aş vrea să încep cu posbilie excepţii, pentru care care există sancţiuni”, a arătat liderul PDL Suceava.

Flutur:  „Dacă pentru judeţul acesta e mai bine cu o forţă politică cu care să facem mai mult, eu uit orice”

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a mai declarat că viitoarea structură de conducere a noului PNL va avea 98 de membri, câte 49 de reprezentanţi din partea fiecărui Biroul Permanent Judeţean al celor două partide. El a adăugat că în Biroul Permanent Judeţean al democrat liberalilor au mai fost cooptaţi trei membri de la Forţa Civică, partid care a fuzionat cu PDL, respectiv Iulia Tudose, Cornel Crăciunescu şi Dan Dăscălescu.

La rândul său, copreşedintele Alianţei Creştin Liberale Suceava, Alexandru Băişanu, a explicat că în termen de două săptămâni trebuie constituite organismele de conducere ale noului PNL în toate localităţile judeţului. „ Cea ce se degajă din hotărârile pe care le-am luat prin votul celor două foruri de conducere scoate în evidenţă faptul că atât PNL, cât şi PDL au avut relaţii la nivel de guvernare cu PSD. Şi unul şi altul dintre cele două partide au avut de suferit în urma acestor coabitări cu PSD. Şi a venit vremea ca dreapta reprezentată azi de PNL şi PDL să-şi dea mâna în adevăratul sens al cuvântului, cu un scop foarte clar: lupta pentru România şi pentru interesul românilor”, a declarat Băişanu. Liderul liberalilor suceveni a arătat că atât el, cât şi Gheorghe Flutur sunt hotărâţi să câştige alegerile prezidenţiale din partea PNL în judeţul Suceava.

Nu în ultimul rând, întrebaţi dacă se simt confortabil împreună în Alianţa Creştin Liberală şi pe viitor în noul PNL, având în vedere unele dispute din trecut, atât Flutur, cât şi Băişanu au spus că important este ceea ce se va întâmpla de acum înainte. „În politică trebuie să primeze raţiunea. Eu nu sunt un om care să ţină supărări. Interesul este pentru Suceava. Şi dacă pentru judeţul acesta e mai bine cu o forţă politică cu care să facem mai mult, eu uit orice. Se prescrie orice pentru interesul sucevenilor”, a spus Flutur. În ceea ce-l priveşte pe Alexandru Băişanu, acesta a declarat că „niciodată vorbele spuse de Alexandru Băişanu într-o anumită competiţie politică nu au coborât nivelul civilizat al lucrurilor. Niciodată nu am atacat persoane, ci am atacat un mod de a înţelege anumite lucruri”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava