MOPAN Suceava

Secția de lupte greco-romane a Liceului cu Program Sportiv Suceava a reușit o nouă performanță la nivel național, de această dată la Campionatul Național Școlar, competiție ce este rezervată juniorilor II. Sportivii pregătiți de antrenorii Valerică Gherasim și Andrei Bolohan au reușit să câștige nu mai puțin de șapte medalii naționale, dintre care două de aur și cinci de bronz, LPS Suceava ocupând locul I pe cluburi, podiumul fiind completat de LPS Constanța și CSȘ 5 București. La categoria 58 de kilograme, acolo unde au fost 12 concurenți, suceveanul Teodor Horătău a reușit să se impună fără probleme și să câștige astfel titlul de campion național al României. O evoluție foarte bună a avut-o și colegul său Adrian Agache, sportiv ce a câștigat aurul la categoria 69 de kilograme, performanță notabilă dacă stăm să ne gândim că este abia în primul an de juniori II. La categoria 54 de kilograme, Marius Blîndu a pierdut printre degete o medalie de argint sau de aur, după ce în semifinale își conducea adversarul cu scorul de 4 – 1, dar pe final s-a relaxat și a pierdut meciul, alegându-se cu medalia de bronz la categoria 54 de kilograme. Același lucru s-a întâmplat și cu Mihai Corbu, luptător ce a condus cu 6 – 0 în semifinale, dar în ultimele secunde a fost prins pe spate și s-a ales cu bronzul categoriei 76 de kilograme. La aceleași naționale, alți trei suceveni au urcat pe a treia treaptă a podiumului, mai exact, Ioan Moisei, la categoria 42 de kilograme, Ionuț Rusu, la 69 de kilograme și Sebastian Perepeliuc, la 85 de kilograme. Foarte aproape de podium au fost și luptătorii Răzvan Mihalache și Andrei Hrițuc, care s-au clasat în final pe locul cinci în limitele categoriei 50 de kilograme.
„Suntem foarte mândri de aceste rezultate și de sportivii pe care îi pregătim. Din păcate, doi dintre medaliați nu s-au concentrat pe final și au pierdut titlul de campion, deoarece finalele erau mult mai ușoare decât penultimul act. Mulțumim Consiliului Judeţean Suceava, Consiliului Municipal Suceava, ISJ Suceava, conducerii LPS Suceava, colectivului de profesori unde sportivii sunt elevi, LPS Suceava, Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava, Școala Gimnazială Ion Creangă, Școala Gimnazială Salcea, Plopeni, Stroiești, Colegiul Național Mihai Eminescu pentru sprijinul acordat și pentru susținerea elevilor noștri, dar și sponsorilor Sevi Caba (Melody Bar), Valentin Stănuț, Ilie Gherman, Paul Popovici, frații Vasile și Florin Ciocan, fostului profesor al CSȘ Suceava Gheorghe Baltă și Nicu Cazacu, ce în toți acești ani au pus umărul la sprijinirea activității competiționale a secției de lupte greco-romane” au declarat antrenorii Valerică Gherasim și Andrei Bolohan.
În perioada 23 – 25 mai, luptătorii suceveni vor participa la Turneul Internațional de la Soroca în Republica Moldova, unde vor mai fi prezente cluburi din Ucraina, Moldova, dar și România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava