MOPAN Suceava

Conducerea Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava a anunțat că într-o singură lună au fost procesați peste 10.000 de pasageri. Directorul aeroportului, Ioan Măriuța, a spus că de la începutul lunii septembrie și până pe data de 29 septembrie 2016, numărul total al pasagerilor procesați a fost de 10.579, dintre care 5.180 au fost pasageri debarcați și 5.399 au fost pasageri îmbarcați. El a spus că pasagerii sunt cei care au zburat cu cele patru curse Wizz Air către Londra și trei către Bergamo, Milano, cursele zilnice Suceava – București și cursele charter care au fost operate pe ruta Suceava – Antalya. „Este prima dată în istoria Aeroportului Ștefan cel Mare când am reușit să depășim cifra de 10.000 de pasageri procesați într-o singură lună. Nu este mult, dar e un început promițător. Această cifră demonstrează că există potențial de dezvoltare a aeroportului, că există potențiali clienți pentru companiile aeriene care operează din Suceava. Nu ne putem compara cu marile aeroporturi din țară, dar în rândul aeroporturilor regionale eu spun că stăm destul de bine”, a declarat Ioan Măriuța.
Ioan Măriuța a spus că de la începutul acestui an, compania Tarom a avut 13.382 de pasageri, cel mai mare număr fiind înregistrat în luna august, respectiv 2.406 de persoane. În ceea ce privește cursele Wizz Air, către Londra și Bergamo, pasagerii procesați în luna august au fost în număr de 5.795, acesta crescând în septembrie la 7.586.
Pentru cursele Tarom de anul acesta, gradul mediu de încărcare al aeronavelor de la începutul acestui an a fost de 73,75%. În ceea ce privește cursele Wizz Air, media gradului de încărcare în luna august a fost de 94,68%, acesta crescând în această lună la 95,78%.

Peste 10.000 de pasageri pe aeroportul Suceava într-o singură lună, 9.8 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (5 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava