MOPAN Suceava

În perioada martie – aprilie 2015, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava derulează campania ,,Prevenire pentru toţi, siguranţă pentru fiecare”.

Campania urmăreşte informarea tinerilor din unităţile şcolare gimnaziale şi liceale cu privire la reguli minime de reducere a victimizării şi evitării situaţiilor de risc infracţional sau victimal. Prin activităţi interactive, poliţiştii promovează recomandări menite să genereze siguranţa tinerilor odată cu apropierea vacanţei de Paşti dar şi în contextul infracţionalităţii specifice sezonului cald. Astfel, la nivelul judeţului sunt programate peste 100 de activităţi, unele dintre acestea fiind asociate şi acţiunilor ce urmează a fi desfăşurate sub egida ,,Şcoala Altfel 2015”. În săptămâna 23 – 27 martie 2015, poliţiştii de prevenire au desfăşurat în cadrul campaniei o activitate – concurs ,,Poliţist pentru o zi”.

Activităţile s-au desfăşurat cu precădere în mediul rural, în centrele de plasament şi în unităţile şcolare de învăţământ special, în aceste medii riscul de victimizare fiind unul crescut. “Tinerii au pătruns în tainele meseriei de poliţist, au vizionat filme educative şi au participat la concursuri interactive cu tematică preventivă. Peste 100 de tineri au fost ,,poliţişti pentru o zi” şi 50 de copii au câştigat premii oferite de poliţişti cu sprijinul Romania Children Humanitarian Foundation, constând în rucsacuri, rechizite, cărţi, articole de papetărie şi birotică. Însă, cel mai de preţ premiu pentru copii a fost să îmbrace haina de poliţist, să simtă pentru o zi că sunt utili comunităţii pe care o deservesc. Au fost momente care i-au motivat, i-au ambiţionat şi responsabilizat pe tinerii instituţionalizaţi în Centrul Laurenţia Ulici din Gura Humorului care nu au beneficiat de suportul, dragostea şi încurajările familiei, dar care au găsit în poliţişti modele comportamentale şi profesionale”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Suceava. Activităţi similare au fost organizate şi în comuna Stroieşti, dar şi în mediul rural arondat zonelor Siret şi Rădăuţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava