MOPAN Suceava

Peste 20 de șoferi băuți au fost prinși de polițiști suceveni în acest week-end, în urma unei acțiuni de amploare care a avut loc în tot județul. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Suceava, în acest week-end toate echipajele de poliţie rutieră au fost scoase în trafic atât pe drumurile naţionale şi europene dar şi pe drumurile judeţene şi comunale, în special în partea a doua a zilelor.
Misiunea poliţiştilor a fost să preîntâmpine accidentele rutiere provocate de şoferii care consumă alcool şi să salveze astfel vieţi.
„A fost o misiune reuşită. La nivelul întregului judeţ au acţionat peste 250 de poliţişti cu 130 de autospeciale şi  nu s-a înregistrat nici un eveniment rutier grav iar traficul s-a desfăşurat în condiţii de deplină siguranţă….şi datorită faptului că şoferii care au consumat alcool au fost depistaţi şi sancţionaţi la timp”, se arată în comunicatul Poliției Suceava. În urma acțiunii, poliţiştii au identificat pe drumurile publice peste 20 de şoferi care au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi au fost suspendate permisele de conducere.
”Poliţiştii atrag atenţia încă o dată asupra responsabilităţii conducătorilor auto şi necesităţii respectării legii pentru a evita tragedii pe şosele.”, se mai spune în comunicat.
Printre exemplele date de Poliția Suceava este și cel al unui șofer beat de 29 de ani din municipiul Suceava care lovit cu mașina un cap de TIR. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 1:30, un echipaj din cadrul Secției de poliție Burdujeni, care patrula pe strada Amurgului, a observat un autoturism care după ce a efectuat o manevra de mers înapoi a intrat în coliziune cu un cap de tir, rezultând avarierea ușoara a celor doua autovehicule. Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un tânăr de 29 ani, localnic. Având în vedere că șoferul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,77 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la U.P.U. Suceava, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.
În cadrul aceleiași acțiuni a Poliției Suceava, o patrulă  din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit sâmbătă după amiază, pe DN17A, pe raza comunei Marginea, un autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Marginea, care emana halenă alcoolică.  Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.
Un alt șofer beat a fost prins de polițiști în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Armatei din municipiul Fălticeni. Șoferul , în vârstă de 19 ani, era din comuna Bunești, iar după ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a arătat 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărului i s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemiei.

„Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că urmare a consumului de alcool se diminuează coordonarea motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia, percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine. Tinerii şoferi băutori sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile. Tocmai de aceea pentru a nu vă pune viaţa în pericol atât a dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan”, se mai spune în comunicatul de presă al Poliției Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava