MOPAN Suceava

Stațiunea Mamaia a adunat duminică, 29 martie 2015, peste 400 de atleți şi alte câteva sute de susţinători la MARATONUL NISIPULUI, singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip. La evenimentul internațional de la Malul Mării au alergat sportivi din România și din alte opt țări: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Rusia, Republica Moldova, Nigeria, Koreea de Sud și Camerun. Startul oficial al competiției a fost dat de viceprimarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Maratonul Nisipului, ajuns la a doua ediție, a reprezentat și o metodă inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internațional, stațiunea Mamaia fiind deja consacrată pe harta mondială a maratoanelor. Evenimentul este co-organizat de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța/Radio Vacanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Maratonul Nisipului s-a adresat alergătorilor amatori și sportivilor de performanță, a fost compus din trei probe competitive (maraton, semimaraton și cursa de 10km) și cursa “Family Run” (aproximativ 1km), care a reușit să-i aducă mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora. Încasările cursei “Family Run” vor fi direcționate către o organizație locală care are ca scop sprijinirea copiilor cu deficiențe de autism.

Câștigători – Cursa de 10 kilometri

La categoria băieți, cursa de 10 km a fost câștigată de Maxim Răileanu din Republica Moldova, care a înregistrat un timp excelent: 35 de minute și 52 de secunde. Locul secund a fost ocupat de Sabin Vasile, iar locul al treilea de Gheorghe Romașcanu. În cadrul cursei de 10 kilometri fete, Adela Săraru a păşit pe prima treaptă a podiumului cu un timp de 52 de minute și 42 de secunde, locul II a fost obţinut de Elena Moruzov, iar locul III de Mirela Mihai..

 Câștigători – Cursa de Semimaraton (21 km)

Semimaratonul, a doua cea mai dificilă probă din cadrul evenimentului, a fost câștigat, la categoria băieți, de basarabeanul Ghenadie Timbalist, care a înregistrat un timp record de o oră, 16 minute și 51 de secunde, locul II a fost ocupat de Ionuț Marian Purcea, iar locul al treilea, de George Bulgaru. La categoria fete, cursa a fost câștigată detașat de Antonia Maris, care a încheiat proba într-o ora, 37 de minute și 52 de secunde, Mihaela Maria Biclea a ieșit pe locul al doilea, iar Albertina-Narcisa Cosbac a fost ocupanta locului trei.

Câștigători – Cursa de Maraton (42,195km).

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Florin Szomyu a câştigat maratonul și în această ediție, după victoria de anul trecut, doborându-și recordul. La ediția din 2015, Szomyu a încheiat maratonul în două ore, 45 de minute și 46 de secunde. Pe locul II s-a situat  Florin Marcel Laza, Igor Timbalari din Republica Moldova a ieşit pe locul III, Cătălin Atănăsoaie este ocupantul locului IV, iar Florin-Sebastian Ioniță a ieșit pe locul V. Și la categoria fete, s-a stabilit un nou record al cursei. Maratonul a fost câștigat de Nicoleta Ciortan, care a terminat cursa în 3 ore, 24 de minute și 37 de secunde, locul secund – Maria Magdalena Veliscu, locul al treilea – Marcela-Diana Vlad, locul al patrulea – Floricica Neacșu, iar locul al cincilea – Violeta Coman.

De asemenea, cursa “Family Run” s-a bucurat de un interes deosebit din partea familiilor prezente. Astfel, peste 150 de copii, însoțiți de părinți sau bunici, au alergat aproximativ un kilometru pe faleza din stațiunea Mamaia și au participat la probe de îndemânare. Primele cinci echipe au fost premiate cu diplome, cupe și premii în produse. Totodată, câștigătorii de la cele trei probe competitive au primit premii substanțiale în bani și echipamente. Valoarea totală a premiilor a ajuns la aproximativ 20.000 de lei.

“Prezența masivă de la această ediție a Maratonului Nisipului a depășit așteptările noastre și ne confirmă interesul crescut al sportivilor amatori și profesioniști pentru alergarea pe această suprafață. Toată lumea s-a simțit bine, am alergat, ne-am distrat, am râs și asta contează cel mai mult: sportul să fie o distracție pentru oameni, nu o corvoadă. Pentru că deja Maratonul Nisipului a devenit o tradiție în stațiunea Mamaia, deja am pregătit data pentru următoarea ediție: 27 martie 2016. Până atunci, încetați să mai fabricați scuze, alergați pur și simplu”, declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “Sanasport”, co-organizator al evenimentului internațional Maratonul Nisipului.

Sponsori: Roxtec (sponsor oficial), Fan Courier, Autokarma, Cardinal Motors (sponsori principali),  Castrol, AquaCarpatica, Isostar, Clinica OnClinic, Mr. C, ZIP Escort, Restaurant Harlequin, Adora Studio, Dobre & Fii, Cris-tim și Rețeaua Privată de Sănătate “Regina Maria”.

Parteneri media: Neptun TV, Telegraf, ProTV, Cuget Liber, Antena1, Digi TV, Dobogea TV, Litoral TV, Maritimo, Ziua de Constanța, Radio Deea, Plus Communication.

Parteneri: Asociația Bucharest Running Club, RoclubMaraton, Smart Atletic

Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Până în prezent peste 500 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor SanaSport și au rezonat cu motto-ul Asociației: “Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur și simplu!”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava