Forumul economic regional Moldova
MOPAN Suceava

Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Albița au descoperit peste o jumătate de tonă de arome de tutun narghilea. Cu o valoare de piață de aproximativ 640.000 lei, aromele de tutun au fost detectate ca urmare a scanării unui microbuz care se deplasa pe ruta Republica Moldova – Federația Rusă.

În data de 1 iulie 2024 s-a prezentat la Biroul vamal de frontieră Albița pentru controlul vamal, pe sensul de intrare în țară, un microbuz care se deplasa pe ruta Republica Moldova – Federația Rusă.

Având în vedere faptul că la acest birou vamal, autorităţile vamale și de frontieră din România şi Republica Moldova implementează controlul coordonat, pe sensul de intrare în România, mijlocul de transport a fost selectat pentru scanare, de către inspectorii vamali din cele două țări, în urma analizei de risc realizate pe baza informațiilor disponibile la nivelul celor două autorități vamale.

Astfel au fost detectate, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la vămuire, în structura interioară a mijlocului de transport cantitatea de 540 kg arome de tutun narghilea, cu o valoare de piață de aproximativ 640.000 lei.

Întrucât există indicii privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă bunurile au fost reținute de autoritatea vamală și predate organelor SPF Huși în vederea continuării cercetărilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava