Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri, 18 martie 2016, orele 12-14, Parcul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, în fața corpului A, va avea loc un Picnic Poetic Francofon

Evenimentul Pique-nique francophone poétique #Haikunoi2016, ediția a II-a face parte din seria de manifestări organizate de Ambasada Franței și de operatorul său cultural, Institutul Francez din România, cu sprijinul Ministerului Educației.

Eveniment de talie națională, Picnicul Poetic Francofon va avea loc în același timp, în peste 24 de localități din România.

La eveniment sunt invitați să participe francofonii si francofilii suceveni, toți pasionații de poezie care vorbesc și îndrăgesc limba franceză, în principal studenții, dar și grupuri de elevi de la liceele din oraș, profesorii de limbă franceză, precum și angajații francofoni de la întreprinderile din județul Suceava.

Momentul cheie al manifestării are loc între orele 12 și 14, când participanții din întreaga țara vor publica haiku-urile în limba franceză, desenele personale și fotografiile de la eveniment pe pagina personală a rețelelor de socializare (Facebook și Twitter), folosind hashtag-ul #Haikunoi2016. Contribuțiile internauților se vor concretiza astfel într-un evantai intertextual în spațiul virtual #Haikunoi2016, purtând (în)semnele personale ale creativității și sensibilității poetice ale fiecărui vorbitor de limba franceză.

Această manifestare culturală reprezintă un mod creativ de a sărbători Francofonia. Scopul principal este acela de a facilita schimburile de idei între francofonii și francofilii suceveni referitoare la limba franceză și la francofonia din România, dar și de a promova plurilingvismul și interacțiunile culturale.

Creațiile personale ale participanților la eveniment vor fi expuse pe câteva panouri, în Holul de la intrarea în corpul A, pe toată durata Zilelor Francofoniei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava