MOPAN Suceava

PNL Suceava şi-a depus marţi la Biroul Electoral Judeţean listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie fiind primul partid care a făcut acest lucru. Candidaţii liberali, 5 pentru Senat şi 13 pentru Camera Deputaţilor au fost însoţiţi de liderul judeţean Gheorghe Flutur şi de liderul organizaţiei municipale Suceava, Ion Lungu. Lista PNL Suceava pentru Senat este deschisă de Daniel Cadariu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în mandatul 2008-2012. Acesta este urmat de actualul senator Steliana Miron. Lista continuă cu Radu Pentiuc, Tudorel Titianu, Mugurel Bocancea şi Cristi Creţu. La Camera Deputaţilor cap de listă este actualul deputat Ioan Bălan. Îi urmează primarul de Iacobeni, Angelica Fădor, realizatorul TV Bogdan Gheorghiu, omul de afaceri Dumitru Mihalescul, deputatul Radu Surugiu, consilierul local Ovidiu Doroftei, Gabriel Moroşanu, Vasile Chiruţă, Viorel Haiura, Liviu Andreescu, Alexandra Munteanu şi Alexandru Salup.

Flutur mizează pe doi senatori și șase deputați

Preşedintele Gheorghe Flutur a precizat că listele PNL Suceava au fost validate de conducerea centrală a partidului în formula în care au fost transmise de organizaţia judeţeană. El a declarat că echipa propusă de liberalii suceveni este o echipă eficientă, echilibrată formată din oameni de diverse profesii, o echipă reprezentativă pentru judeţ izvorâtă din discuţiile cu baza PNL. „Este un proiect ambiţios care este o prelungire a proiectului din primăvară de la alegerile locale când populaţia ne-a dat majoritate în Consiliul Judeţean. Cer sucevenilor cu respect,  cu îngăduinţă, cu modestie dar foarte hotărât un vot pentru echipa PNL la parlamentare ca să putem continua proiectele pe care noi cei din administraţia locală şi judeţeană le-am început deja. Solicităm acest vot pentru echipă pentru că avem încredere şi avem nevoie de aceşti oameni ca să ne ajute”, a declarat Flutur. Cuvântul de ordine, a spus Flutur, va fi dezvoltarea judeţului Suceava. El susţine că Suceava trebuie să dea tonul dezvoltării în regiunea de nord est cea mai săracă regiune a ţării iar parlamentarii trebuie să fie vârfurile de lance. „Zona noastră trebuie să fie o zonă a parteneriatelor o zonă care să lupte împotriva sărăciei o zonă care să ajute administraţia locală să se modernizeze. Primarii şi primăriile aşteaptă de la parlamentarii noştri proiecte şi bani care să vină în judeţ. Pentru asta va trebui să deblocăm anumite lucruri să avem iniţiative legislative care să ne ajute să aducem mai multe fonduri în judeţ. Priorităţi avem în domeniul sănătăţii, educaţiei, a protecţiei sociale, a promovării patrimoniului natural, cultural şi istoric”, a spus Flutur. Gheorghe Flutur a subliniat că PNL Suceava va face o campanie civilizată, pozitivă axată pe soluţii. El mizează pe două din cele patru mandate de senator şi pe 6 din cele 10 mandate de deputat.

Lungu: ”Pe 11 decembrie vom sărbători o victorie clară a PNL în judeţul Suceava”

Primarul Ion Lungu a declarat că administraţia locală şi judeţeană are nevoie de parlamentari pentru a pune umărul la finalizarea proiectelor de dezvoltare începute deja şi la demararea altor proiecte noi menite să creeze noi locuri de muncă. „Am venit azi cu plăcere să susţin echipa PNL o echipă puternică cu care am convingerea că vom câştiga.  Vom face tot  ce este posibil ca pe 11 decembrie să obţinem cât mai multe mandate de parlamentar pentru ca PNL să poată guverna. Am convingere fermă că pe 11 decembrie vom sărbători o victorie clară a PNL în judeţul Suceava”, a spus Lungu.

Bălan: ”La Suceava suntem mai avantajaţi de buna guvernare judeţeană pe care a făcut-o și o face Gheorghe Flutur”

Deputatul Ioan Bălan, cel pe care Flutur l-a numit „locomotiva PNL în alegeri” a declarat că la Suceava liberalii au un mare avantaj acela că judeţul a fost pus în mişcare de actualul preşedinte a Consiliului Judeţean care la doar câteva luni de la preluarea mandatului a deblocat marile proiecte de dezvoltare şi a demarata deja altele noi. „Rog sucevenii ca pe 11 decembrie să vină în număr cât mai mare la vot şi să voteze candidaţii PNL. La Suceava suntem mai avantajaţi pentru că prin buna guvernare judeţeană pe care a făcut-o Gheorghe Flutur în 2008-2012 a făcut posibil să avem majoritate la locale şi să avem din nou preşedinte de CJ. În cele câteva luni de la preluarea noului mandat este o activitate administrativă în judeţul Suceava cum nu am prea văzut din 2012 încoace. Or oamenii văd aceste lucruri şi de aceea noi îndrăznim să spunem că avem un exemplu aici îl avem pe Gheorghe Flutur la CJ”, a spus Bălan.

Cadariu: ”Îmi doresc ca noi să  formăm guvernul astfel încât în perioada 2016-2020 judeţul să aibă parte de o nouă perioadă prolifică”

La rândul său Daniel Cadariu a arătat că listele propuse de PNL Suceava pentru cele două Camere ale Parlamentului sunt extrem de bine echilibrate între tinereţe şi experienţă. „În această perioadă până la alegerile din 11 decembrie îmi doresc să avem înţelepciunea să convingem electoratul judeţului Suceava să voteze echipa PNL să acorde un vot util nu atât nouă cât judeţului Suceava. Îmi doresc ca noi să  formăm guvernul după aceste alegeri astfel încât în perioada 2016-2020 judeţul să aibă parte de o nouă perioadă prolifică cel puţin la fel de bună ca în 2008-2012 când în judeţ s-au realizat investiţii de peste un miliard de euro”, a declarat Cadariu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava