Concert pascal
MOPAN Suceava

Poliţiştii din cadrul compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Suceava au desfăşurat la Şcoala Generală nr. 3 Suceava proiectul “Copilărie fără delincvenţă”. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Suceava, acţiunile organizate fac parte dintr-un proiect mai amplu, cu acelaşi nume, iniţiat de Inspectoratului General al Poliţiei Române şi finanţat de către Comisia Europeană, prin grantul „Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii”, proiect care îşi propune creşterea eficienţei programelor de prevenire a delincvenţei juvenile în rândul minorilor sub 14 ani.

Astfel, pe parcursul anului şcolar în curs, poliţiştii suceveni din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au întâlnit cu elevii claselor a VI-a şi a VII-a şi cu părinţii acestora. „Pericolul consumului de droguri la vârste fragede, al consumului de etnobotanice, alegerea prietenilor, presiunea anturajului, reducerea riscului de a deveni victime ale diverselor tipuri de infracţiuni, au fost doar câteva din temele dezbătute cu elevii. De asemenea, au fost organizate ateliere tematice, wokshop-uri şi acţiuni interactive”, se arată în comunicatul Poliţiei Suceava.

Proiectul a fost finalizat printr-un concurs interactiv, ce a avut loc în data de 20 martie, în cadrul căruia au participat 6 echipe de elevi. Concursul a constat în realizarea unui puzzle cu tematică preventivă, piesele jocului fiind corespondente unor întrebări din sfera prevenirii criminalităţii adresate de poliţişti. Echipa desemnată câştigătoare a fost cea a clasei a VI-a, coordonată de profesoara Claudia Marchitan. La final, copiii au primit rucsacuri, articole de papetărie şi elemente de birotică, memory – stick-uri, şepci, mape şi insigne, toate inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române şi cu logo-ul proiectului. „La sfârşitul lunii martie proiectul se va finaliza, fapt pentru care Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii mulţumeşte tuturor partenerilor mass-media pentru modul constant în care au promovat acţiunile derulate şi recomandările cu caracter preventiv”, se mai precizează în comunicatul Poliţiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava