Concert pascal
MOPAN Suceava

Pompierii suceveni au intervenit vineri noapte pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din Suceava. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată misiunea pompierilor a fost una „deosebită”, ei salvând şi două pisici. „Alarma s-a dat la ora 22:25, iar apelul la 112 anunţa că pe scara unui bloc de locuinţe din municipiul Suceava este mult fum, în zona etajului trei. Din experienţă, salvatorii s-au gândit că trebuie să fie vorba despre o gospodină care, prinsă de treburile cotidiene, şi-a uitat o cratiţă cu mâncare pe foc. S-au deplasat în viteză la faţa locului, cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, unde gândul lor s-a adeverit. Numai că gospodina a fost, de fapt, un gospodar, care s-a şi intoxicat cu fum, în încercarea de a stinge flăcările izbucnite în bucătărie”, a precizat Alin Găleată.


Acesta a adăugat că pompierii SMURD i-au acordat bătrânului îngrijiri medicale şi, pentru mai multă siguranţă, l-au transportat la spital. „Aceasta, nu înainte ca bărbatul să-i roage să-i salveze cele două pisici care au rămas captive în apartamentul inundat cu fum şi gaze toxice.
Un militar, echipat corespunzător, a intrat în interiorul locuinţei, şi după câteva reprize de „v-aţi-ascunselea”, a găsit felinele speriate. Chiar dacă înfăţişarea pompierului nu era una tocmai prietenoasă, înnegrit de fum, cu uniforma imensă plină de funingine şi apă, cu masca pe figură şi tubul de oxigen în spate, pisicile au simţit sufletul blând din spatele costumului şi s-au înghesuit la pieptul salvatorului”, a mai spus Alin Găleată.
Acesta a mai informat că pompierii au stins incendiul, după care s-a efectuat ventilarea pe casa scării, la etajele trei, patru şi la mansardă, iar pisicile şi proprietarul lor sunt în siguranţă, „astfel că intervenţia pompierilor militari s-a încheiat cu bine”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava