Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul României salută Ziua mondială pentru asistență umanitară, marcată astăzi în întreaga lume şi aduce un omagiu tuturor lucrătorilor umanitari care prin sacrificiul personal contribuie la atenuarea efectelor crizelor umanitare din întreaga lume.

Într-un context geopolitic marcat de crize, România rămâne dedicată principiilor care stau la baza acordării asistenţei umanitare: umanitatea, neutralitatea, independenţa şi imparţialitatea şi îşi asumă contribuţii concrete în procesul de împărţire echitabilă a responsabilităţii statelor în sfera umanitară”, afirmă premierul Dacian Cioloș.

Participarea României la Summit-ul Umanitar Mondial, eveniment organizat în premieră, la iniţiativa secretarului General al ONU, pentru a îmbunătăţi acţiunea umanitară la nivel global, desfăşurat la Istanbul în perioada 23-24 mai 2016, a confirmat angajamentele ţării noastre în ceea ce priveşte agenda umanitară la nivel global. România a fost reprezentată la Summit-ul de la Istanbul de către o delegaţie condusă de Dragoş Nicolae Pîslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Conform Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (UN OCHA), la 31 iulie 2016, existau 96,9 milioane de oameni afectaţi de crize umanitare, în peste 40 de state ale lumii. Bugetul estimat necesar pentru acoperirea nevoilor de asistenţă umanitară în 2016 este în acest moment de 21,9 miliarde de dolari, finanţat până în prezent în proporţie de 33%.

Informaţii suplimentare:

Data de 19 august a fost aleasă, prin rezoluţia Adunării Generale a ONU A/RES/63/139 din 2008, pentru a comemora atacul terorist din 2003 asupra sediului misiunii de asistenţă a ONU din Bagdad, soldat cu moartea a 22 de persoane, inclusiv Sergio Vieira de Mello, Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU pentru Irak şi rănirea a peste 100.

Ziua mondială pentru asistență umanitară are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare a publicului larg cu privire la importanţa activităţii umanitare şi a cooperării internaţionale în acest domeniu.

În anul 2016, Ministerul Afacerilor Externe a acordat suma de 375.000 euro sub formă de asistenţă umanitară pentru atenuarea efectelor generate de conflictul sirian asupra copiilor din Siria și asupra refugiaților sirieni aflați pe teritoriile statelor învecinate Siriei.

În perioada 2014-2016, România a acordat asistenţă umanitară în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, unui număr de 12 state aflate în diverse situaţii de criză precum: conflictele din Siria şi Irak, conflictul din estul Ucrainei, cutremurul din Nepal, inundaţiile din Serbia şi Bosnia-Herţegovina, epidemia virusului Ebola.

De asemenea, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, România acordă ajutor umanitar şi prin intermediul bugetului european.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava