MOPAN Suceava

Comunicat:

Cel mai prestigios premiu din industria produselor Gourmet a fost acordat de catre International Taste & Quality Institute – iTQi, cu sediul in Bruxelles,  pateului de pastrav afumat Trutta Dux. Distinctia Superior Taste Award cu doua stele de Aur pentru singurul produs din pastrav premiat in 2016, ne onoreaza si ne confirma ca ne-am ales corect drumul!

Avand credinta ca putem face un Pastrav Desavarsit, ne-am inceput calatoria acum sase luni, inconjurati de ape limpezi, brazi, oameni frumosi si traditii, in mica noastra fabricuta din Valea Putnei.

Ne-am promis ca vom manufactura numai produse remarcabile, unice prin gust si compozitie!

Contribuind zilnic la masa copiilor si clientilor nostri, suntem extrem de preocupati ca acestea sa fie santoase, naturale si curate!

Comparativ cu uzantele pietei, etichetele Valeputna sunt departe de a fi o lectie de chimie. Etichetele noastre sunt o dovada a respectului pentru client!

Am ales sa fim inovativi plecand de la traditie, sa folosim cel mai bun pastrav, sa inotam contra curentului.

Am ales sa jucam cartea calitatii in detrimentul volumului.

Am ales sa inaintam alaturi de clientii nostri, sa comunicam autentic si sa ne lasam infierbantati de frumusetea aventurii si a destinatiei.

Fiind singura entitate din Romania ce detine o unitate specializata in procesarea pastravului si singura entitate din domeniu ce a primit o astfel de distinctie, suntem obligati a seta si pastra standardele la nivelul promisiunii facute noua si clientilor nostri.

„Cecul in alb oferit de catre acestia ne-a adus in punctul in care ne dorim sa ne autodepasim. Pentru ca Superior Taste Award este in esenta un proces de descoperire a limitelor si nicidecum un concurs! Le multumim Clientilor Valeputna!” a declarat Bobi Purda, Director Vanzari.

Degustarea produselor la testul ITQI se face „in orb” de catre simturile antrenate ale celor 260 de Chefi si Somelieri, fiind evaluata placerea  hedonica (greutatea cea mai mare in evaluarea finala), dar si alte criterii precum aspect, miros, textura, gust.  Evaluarea produsului se face fara a fi cunoscuta provenienta sa, brandul sau tara de origine. Produsul este prezentat fara ambalaj si fara alta identificare.

Membrii juriului sunt alesi din 15 asociatii europene culinare si de somelieri: the Maîtres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs’ Association, Académie Culinaire de France, Verband der Köche Deutschlands, Federación de Asociaciones de Cocineros de España, Federerazione dei Cuochi Italiana, Årets Kock of Sweden, Euro-Toques, Gilde Van Nedrlandse Meesterkoks, Associação de Cozinheiros Profisionais de Portugal, Craft Guild of Chefs, Turkish Cooks Association, World Master Chefs Society (WMCS) and the Association de la Sommellerie Internationale (ASI).

Acesti jurati, atent alesi de  iTQi si organizatiile partenere, au fost antrenati multi ani pentru degustarea de produse alimentare. Ei si-au exercitat profesia in Europa dar de asemenea  in tari si regiuni  precum Japonia, China, Thailanda, Australia, America de Nord, Sud si Centrala.

Juratii sunt alesi pentru:

  • practica extinsa in degustari
  • talente unanim recunoscute ca Chefs sau Somelieri de catre ghiduri precum Michelin sau Gault Millau
  • experienta exceptionala
  • capacitatea de a descrie caracteristicile gustative ale produselor alimentare si bauturilor
  • abilitatea de a sugera potentiale imbunatatiri pe baza analizei senzoriale care este esenta profesiei lor.

Din juriul de anul acesta au facut parte, printre altii:

Fausto Airoldi, director Word Association of Chiefs,

John Williams, Ritz Hotel London, Executive chairman of the Academy of culinary Arts,

Michel Blanchet, presedinte Maitres Cuisiniers de France,

Jacky Chartier, Executive Chef Hilton Hotel Brussels,

Alan Coxon, BBC chef UK,

Michele D’Agostino, Director Federazione Italiana Cuochi,

Mario Engbers, Executive Chef, Verband der Koche Deutschland,

Gerard Dupont, presedinte Academie Culinaire de France,

Xavier Faber, Best Somellier de Belgium,

Philippe Faure-Brac, Best Somelier of the World, 1992,

Pedro Larumbe Gorraitz, Executive Chef, Federación de Asociaciones de Cocineros de España,

Miltos Karoubas, Executive Chef, Hellenic Chefs’ Association,

Mary O’Callaghan, Chairman Irish Guild of Somellies,

Jean Pallanca, presedinte, Association Monegasque de Somellierie,

Paulo Jorge Tavares, presedinte Associação de Cozinheiros Profisionais de Portugal,

Giuseppe Vaccarini, president Asociation de la Sommelerie Internationale, Italy

John Retallick, World Master Chef Society.

Acest peisaj, plin de personalitati cu bonete impecabil apretate, grimase si gesturi  sofisticate, poate fi infricosator.

Pentru noi e un teren in care am pasit si vom pasi zi de zi, convinsi ca in fiecare dintre acestia se gaseste un posibil client Valeputna si in fiecare client Valeputna exista potentialul unui mare chef sau somelier!

Acordarea distictiei Superior Taste Award cu doua stele de Aur pateului Trutta Dux atesta calitatea superioara a produselor comercializate sub brandul Valeputna si  inca o data, la nivel international, potentialul industriei alimentare si a produselor 100% romanesti, acest calificativ fiind decernat in trecut Magiunului de Topoloveni precum si uleiurilor presate la rece Luna Solai.

Trutta Dux are in componenta pastrav afumat de o maniera unica folosind lemn de fag, conuri de brad si boabe de ienupar, amestecat ulterior cu crema de branza Bio si un mix special de condimente. Afumarea pastravului se inspira din metoda traditionala de afumare veche de 200 de ani, metoda folosita initial in Valea Putnei si raspandita apoi in tot arealul denumit generic Obcinele Bucovinei.

Multumim echipei pentru aceasta realizare cu adevarat deosebita!

Valeputna este brandul sub care compania SC Quality Natural SRL, situata in Valea Putnei, comuna Pojorata, jud Suceava isi comercializeaza produsele.

Sub aceasi denumire sunt comercializate urmatoarele specialitati din pastrav: pastrav afumat, file de pastrav afumat, gama de pastrav in sosuri (Pastrav Manastiresc, Pastrav Vanatoresc, Pastrav Padurean), pastravul afumat pastrat in ulei aromatizat ( Pastrav Craiesc), gama de tartinabile pe baza de pastrav afumat (Trutta Dux, Trutta Rex, Trutta Princeps, Trutta Primus) si gama de salate ce are ca si ingredient principal pastravul afumat (Descantat, Navalnic, Sorocit, Sburator).

In acest moment distributia acestora se face la nivel national in judetele Suceava, Iasi, Neamt, Bacau, Bistrita, Cluj, Mures, Brasov, Sibiu, Hunedoara, Arad, Arges, Constanta si Bucuresti, iar pe cuprinsul UE in Anglia, Franta, Danemarca, Germania, Belgia, Luxemburg, Spania, Italia.

 

Premiu internațional pentru pateul de păstrav produs la Valea Putnei, 7.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (5 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava