MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene a anunţat că mai multe primării din judeţ „trec la caiet” lucrările realizate, fără a mai întocmi facturi. Nechifor a criticat această practică a primarilor, precizând că acest lucru se aseamănă cu modul în care „crâşmele de la sate” trec la caiet datoriile clienţilor. Nechifor a arătat că în judeţul Suceava sunt foarte multe localităţi în care sunt lucrări realizate şi nefacturate, valoarea acestora, calculată până în momentul de faţă, fiind de circa 25 de milioane de lei. „Practic, pe lângă aspectul de încălcare al procedurilor şi al prevederilor legale, am certitudinea că nici măcar la această dată nu sunt cifrele reale. Mă aştept să fie sume mult mai mari”, a spus Cătălin Nechifor. El a mai adăugat că pe lângă valoarea lucrărilor realizate şi nefacturate, primăriile din judeţ mai au arierate de aproximativ 22 de milioane de lei (220 de miliarde de lei vechi). „Există o practică nesănătoasă, de a trece la caiet aceste lucrări şi lucrurile nu sunt deloc în ordine. După cum vedeţi, şi în discuţiile cu FMI se pune foarte mare accent pe plata de arierate în aşa fel încât în 2014 România să nu mai înregistreze restanţe”, a arătat preşedintele CJ Suceava. Cătălin Nechifor a precizat că unele primării din judeţ au datorii din anii 2008 sau 2009, deşi au beneficiat de fonduri importante în perioada fostei guvernări. „Mi-aş dori ca în acest an să avem capacitatea financiară să putem să ducem la zero aceste datorii, pentru a ieşi la lumină şi pentru a da cu adevărat posibilitatea autorităţilor publice locale să treacă la o nouă etapă, din 2014, când vor disponibile alte finanţări europene”, a precizat Cătălin Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a dat şi câteva exemple de administraţii locale care au lucrări realizate şi nefacturate, amintind de Rădăuţi – 1,3 milioane de lei sau Liteni – 1,7 milioane de lei. Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că sunt şi primării care nu se află în această situţie, cum ar fi cele din Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni.

Cătălin Nechifor a mai declarat că în judeţ Suceava sunt primării care au primit sume mari de bani în perioada guvernării PDL, însă în prezent înregistrează datorii la furnizori. „Nu vreau să comentez foarte mult, dar am sentimentul că în câteva localităţi s-a făcut uz de o practică neortodoxă. Este greu de înţeles ce s-a întâmplat cu banii în aceste localităţi şi de ce s-a ajuns în această situaţie. Din acest motiv am cerut o informare la zi, pentru a putea să decidemn pe cale de consecinţă”, a încheiat Cătălin Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava