MOPAN Suceava

Luna august 2016 aduce modificări legislative la emiterea certificatelor de origine pentru biomasa provenită din silvicultură şi industriile conexe utilizată în producerea de energie electrică din surse de regenerabile , prin intrarea în vigoare a Ordinului  nr.1534 din 28 iulie 2016.

Prin noua reglementare, lemnul de foc nu mai constituie biomasă pentru eliberarea certificatelor de origine,  fapt ce ar trebui să conducă la echilibrarea preţului  pentru acest sortiment de lemn. Anterior, prin aplicarea Ordinului nr. 1341/2012, lemnul de foc era inclus în biomasa provenită din silvicultură şi industriile conexe, influenţând astfel creşterea preţului lemnului de foc.  Producătorii de energie electrică din biomasa provenită din silvicultură şi industriile conexe care au beneficiat de sprijin financiar  prin  acordarea certificatelor de origine s-au axat pe achiziţiile de lemn de foc.  Acest lucru a fost în dezavantajul  populaţiei pentru care cererea de lemn de foc a fost şi este în continuă creştere.

Un alt avantaj al actualului act normativ  este faptul că se va determina prelucrarea şi reciclarea eficientă a materialelor lemnoase şi/sau a produselor lemnoase.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava