MOPAN Suceava
Galerie foto26 poze în acest set

Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită pentru al cinilea an consecutiv la Fălticeni. Primăria şi Consiliul Local, în parteneriat cu Grupul Local de Tineret “Aripi în Europa”, instituţiile culturale din municipiu, grădiniţele şi şcolile gimnaziale au organizat   mai multe activităţi în care au fost implicaţi copiii. De la ora 9,00 peste 30 de voluntari, elevi la şcolile gimanziale şi colegiile din municipiu, membri ai Grupul Local de Tineret “Aripi în Europa”, au venit cu baloane, hîrtie creponată, globuri din materiale textile, vopsele, acuarele, coli de carton şi multe alte materiale pentru a pregăti zona de joacă amenajată pe Aleea Pietonală, între Piaţa „Mihail Sadoveanu” şi Primăria Municipiului Fălticeni.

“1,2,3 Fuga după ei”, editia a II -a

Primii care au ajuns la a doua ediţie a manifestării “1,2,3 Fuga după ei”, activitate care promovează stimularea creativităţii şi imaginaţiei copiilor au fost preşcolarii şi elevii din clasele pregătitoare, întâia şi a doua. „Încălzirea” s-a făcut cu “Dans la locul de întâlnire”, cei mici fiind invitaţi să imite mişcările voluntarilor care dansau pe ritmurile melodiilor ascultate de cei mici şi la grădiniţă.

A urmat organizarea pe diverse ateliere tematice, muzică, pictură, stiinţă, cunoştinţe generale, construcţii, desene pe asfalt, confecţionarea de obiecte din carton, etc. Îndrumaţi şi sprijiniţi de volunatri şi de doamnele educatoare şi învăţătoare copiii şi-au demonstrat îndemânarea şi talentul.  De la ora 11,00, cei prezenţi au putut participa la „Jocurile copilăriei”, printre care s-au numărat „Raţele şi vânătorii”, „Coarda”, „Elasticul”, „Moara”, „Ceasul”, „Ţară, ţară vrem ostaşi”, „Regele şi regina”, „Şotronul” şi multe altele. După ce şi-au luat premiile şi diplomele oferite de municipalitate, cei mai mici au plecat la grădiniţe pentru a servi masa, urmată de o binemeritată odihnă, iar cei de la grădiniţele cu program normal şi şcolarii din clasele mici au plecat spre case însoţiţi de părinţi şi bunici, dar cu regretul că una din cele mai frumoase zile de joacă s-a terminat atât de repede. După prânz, au venit la joacă şcolarii din clasele a III –a până la clasele a VI –a.

Pentru ei voluntarii au organizat dans sincron, un imens trenuleţ, dar şi multe alte jocuri tematice. De un real succes pentru toţi copiii au fost desenele pe asfalt dar şi atelierele de    face painting tematic coordonate de profesoarele Anca Şoldănescu şi Oana Cepoi, care au muncit câteva ore alături de voluntari pentru a-i mulţumi pe toţi copiii care au dorit să plece acasă cu o amintire pe faţă.

Concert Pavel şi Cleopatra Stratan

Tot pe 1 iunie, Grupul Local de Tineret “Aripi în Europa” a organizat în parteneriat cu Primăria Fălticeni o zi de joacă la Centrul de Zi “Domino”. În parteneriat cu Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic, Clubul Copiilor Fălticeni, şcolile gimnaziale şi liceele din Municipiul Fălticeni, Primăria şi Consiliul Local Fălticeni au organizat de de la ora 17,00, un spectacol artistic la Amfiteatrul din Parcul “Nada Florilor” (ponton), care s-a încheiat cu un concert Pavel Stratan şi Cleopatra Stratan şi  un foc de artificii.

Primăria Fălticeni a organizat Ziua Copilului pentru al cincilea an consecutiv, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava