MOPAN Suceava

Clinica de oftalmologie Ama Optimex și compania Zeiss lansează o campanie de educare despre cataracta, care netratată poate duce la orbire. Aceasta afectează persoanele de peste 65 de ani, prin pierderea treptată a vederii. Foarte mulți oameni nu cunosc această afecțiune sau simptomele ei și nu se prezintă în timp util la medic, ceea ce poate duce la complicații și pierderi de vedere irecuperabile. Procentajul pacienților care sunt operați de cataractă în România este încă mic, aproape la jumătate față de media țărilor UE*.

Singura metodă de tratament este operația, adică înlocuirea cristalinului natural opacifiat cu unul artificial. Intervenția chirurgicală este simplă, se face cu anestezie locală și nu necesită internare, riscurile sunt minime, atât timp cât pacientul respectă indicațiile medicului. În România, există medici bine pregătiți, aparatură și tehnici operatorii de ultimă generație, precum și cristaline artificiale dintre cele mai bune, ca atare, pacienții pot beneficia de servicii de calitate. ”Operația de cataractă trebuie făcută la timp, atunci când dispare confortul vizual. Pentru a fi descoperită, este indicat ca după vârsta de 40 de ani să se efectueze un control oftalmologic la o perioadă de doi ani, iar după 60 de ani, o dată pe an”, declară Dr. Andrei Filip, medic primar, specialist oftalmolog, doctor în științe medicale în cadrul clinicii Ama Optimex.

Reprezentanții Zeiss, companie producătoare de echipamente pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oftalmologice (inclusiv cristaline artificiale), aduc informații suplimentare asupra situației actuale din România: deși ultimii 10 ani arată investiții susținute în dotarea clinicilor oftalmologice (cu precadere în domeniul privat), procentajul pacienților care sunt operați de cataracta este încă mic, aproape la jumătate față de media țărilor UE*. În țările dezvoltate numărul de cataracte rezolvate (aproximativ 7 la mia de locuitori) crește datorită măririi speranței de viață (implicit, a dorinței unei calități superioare a vieții) și a scăderii vârstei medii la care pacientul se operează. Se poate face o corelare a numărului anual de operații de cataracte cu situația economică (a scăzut în anii de recesiune economică și este în creștere în ultimii 2 ani), dar și cu factori precum înțelegerea de către pacient a importanței vizitelor periodice la specialistul oftalmolog*.

Informații despre cataractă

Atunci când apare cataracta, cristalinul natural începe să își piardă transparența și, astfel, vederea începe să scadă progresiv, apare vederea încețoșată, greoaie, neclară, intoleranța la lumină (naturală sau artificială), disconfortul vizual cauzat de lumina farurilor din trafic, vederea dublă. Tulburările de vedere cauzează dificultăți în desfășurarea activităților zilnice, iar pacienții simt tot mai des nevoia de a-și schimba ochelarii, pentru că au impresia că li se modifică dioptriile. Sunt și momente în care văd mai bine, ”bucuria de scurtă durată”, dar sunt trecătoare, fiind doar o manifestare a cataractei.

Consultul oftalmologic presupune efectuarea unor investigații și analize uzuale. Ulterior, în funcție de alte afecțiuni asociate de care suferă pacientul (degenerescenta maculară, retinopatie diabetică, glaucom, miopie mare, presbiopie, astigmatism etc) și de rezultatele vizuale pe care le dorește, se alege tipul de cristalin artificial. ”În România, avem o gamă diversificată de cristaline artificiale, de la cele simple monofocale, la cele multifocale personalizate. Astfel, pacienții se pot opera aici, în țară, și pot avea cele mai bune rezultate. Mai mult, aparatura și tehnicile operatorii sunt de ultimă generație”, afirmă Dr. Miruna Nicolae, medic primar, specialist oftalmolog, doctor în științe medicale în cadrul clinicii Ama Optimex.

Pe site-ul www.cataracta.ro găsiți informații despre această afecțiune: simptomele, tipurile de cristaline, tehnicile operatorii, perioada de dinainte și după operație.

Despre clinica de oftalmologie Ama Optimex

Înființată în 1991, clinica de oftalmologie Ama Optimex este un lider în oftalmologia privată din România și una dintre primele clinici private de oftalmologie din țară. Prof. Amarelia Filip și Conf. Dr. Mircea Filip, cărora li s-a alăturat Dr. Andrei Filip, au dezvoltat o clinică modernă, prin introducerea unor tehnici și echipamente medicale de ultimă oră în România. Acum, Ama Optimex are o echipă formată din 11 medici oftalmologi, un medic anestezist si 11 asistente medicale, care tratează peste 20.000 de pacienți anual. Cei 3 medici chirurgi oftamologi – Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip, Dr. Miruna Nicolae – efectuează peste 3.000 de intervenții chirurgicale pe an. Prin profesionalism, dedicare și tehnologie avansată, echipa de specialiști ai Ama Optimex răspunde cu succes cerințelor pacienților, punând accent pe siguranța, sănătatea și confortul acestora. Clinica oferă pacienților consultații, operații, intervenții chirurgicale și servicii moderne de optică medicală.

www.amaoptimex.ro

www.cataracta.ro

www.scapadeochelari.ro

www.facebook.com/amaoptimex

www.facebook.com/cataracta.ro

www.facebook.com/DoctorOftalmologAndreiFilip

www.facebook.com/ScapaDeOchelari.ro

Despre compania ZEISS

Compania Carl Zeiss Meditec face parte din grupul german Carl Zeiss AG – pionier al industriei optice, cu tradiție de peste 160 ani și cu investiții de aproximativ 400 milioane euro anual în cercetarea și dezvoltarea de noi produse. Portofoliul Zeiss oferă soluții complete și inovative pentru specialiștii oftalmologi, ajutându-i pe aceștia să ofere pacienților o viață mai bună. Statistic, zilnic, în lume, un pacient cu cataractă este investigat sau tratat cu un produs Zeiss.

 *Conform datelor companiei Zeiss.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava