Facos Suceava Romania
SC Diasil Service SRL Suceava - Impreuna pentru un oras curat
Programări on line la Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto

Programările pentru obţinerea permisului auto şi pentru înmatricularea definitivă a autoturismelor se va putea face on line. Prefectul judeţului, Florin Sinescu, a declarat marţi că începând cu data de 12 noiembrie 2012 va deveni funcţională o aplicaţie informatică prin care se vor putea face programări on-line la Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto Suceava. „Am realizat această aplicaţie informatică pentru programări on-line pentru a scurta timpii de aşteptare şi a facilita accesul populaţiei la acest Serviciu. Asta deoarece am avut probleme legate de prezenţa în număr mare la primele ore ale programului ale persoanelor care solicitau înscrierea pentru examenul pentru permis sau pentru înmatricularea autovehiculelor, după care, în jurul prânzului nu mai exista aproape nici o solicitare”, a explicat prefectul judeţului Suceava. El a adăugat că aplicaţia informatică este disponibilă pe site-ul de Internet al Prefecturii Suceava, www.prefecturasuceava.ro, la secţiunea „Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto Suceava”.

La rândul său, şeful acestui Serviciu, Florin Chiaptanaru (foto), a explicat că aplicaţia permite efectuarea de rezervări on line pentru programări la examinările pentru obţinerea permiselor auto şi pentru înmatricularea definitivă a autoturismelor. „Am încercat să punem la dispoziţia cetăţenilor un soft relativ simplu şi accesibil în vederea efectuării, pentru început, a două operaţiuni, una de programare la examen a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, şi a doua, pentru înmatricularea definitivă în circulaţie a vehiculelor”, a spus Chiaptanaru. El a adăugat că pentru programările la examinările pentru obţinerea permiselor de conducere este necesară declararea numelui, a seriei şi numărului actului de identitate, a unei adrese de e-mail, de menţionarea datei pentru care se doreşte rezervare, iar opţional se poate înregistra şi numărul de telefon al solicitantului. Pentru rezervările în vederea înmatriculării definitive a autoturismelor, pe lângă informaţiile prezentate anterior, mai este necesară declararea Codului Unic de Înregistrare, în cazul persoanelor juridice şi a seriei de şasiu pe care o are autovehiculul.

Persoanele care vor să se prezinte la acest Serviciu pentru examene sau înmatriculări au la dispoziţie o perioadă de 14 zile în care pot să-şi facă rezervarea, fără sâmbătă, duminică sau sărbători legale. Din momentul efectuării unei rezervări, nu se va putea face o nouă programare decât după data expirării primeia dintre ele. După realizarea unei programări, solicitanţii vor primi pe e-mail data şi ora exactă la care trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto Suceava, cu documentele solicitate pentru examene sau pentru înmatriculare.

„În paralel cu rezervarea on-line, o perioadă de timp, până când populaţia se va obişnui cu acest soft, vom lucra în continuare şi cu tichete. În primul rând vor fi deservite solicitările prin înregistrarea on-line, iar ulterior diferenţa până la un anumit număr de operaţiuni pe care le putem efectua le vom face prin tichete”, a mai spus Chiaptanaru.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
  • http://programariexamen ioan chisalita

    imi doresc sa obtin permisul de conducere cat mai repede

ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava