MOPAN Suceava

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că a depus trei proiecte de lege pentru îmbunătățirea activității unor instituții. Alexandru Băișanu a arătat că în perioada următoare va depune și alte inițiative prin care își dorește să se asigure un mediu de afaceri corect. El a arătat că un prim proiect de lege inițiat în urma discuțiilor cu specialiști este cel prin care propune organizarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Liderul ALDE a subliniat că în momentul de față această instituție nu are o lege care să-i reglementeze activitatea. O altă inițiativă legislativă depusă de Alexandru Băișanu este cea pentru transferul Arhivelor Naționale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne în cea a Parlamentului. „În momentul de față toate arhivele sunt sub administrarea Ministerului Afacerilor de Interne. Consider că un control parlamentar, dar și o implicare a Parlamentului, va contribui la o îmbunătățire a activității Arhivelor Naționale”, a declarat deputatul ALDE Suceava.
În același timp, Alexandru Băișanu a spus că a inițiat un proiect de lege prin care un viceprimar care este propus să fie înlocuit din funcție, sau un consilier care va fi propus pentru a ocupa postul de viceprimar să poată vota și el. Asta în condițiile în care, potrivit prevederilor legale actuale, viceprimarul sau consilierul local aflați în situațiile menționate anterior trebuie să se abțină de la vot. Alexandru Băișanu consideră că din punctul său de vedere nu ar exista motive pentru care un ales local nu ar putea să voteze în aceste situații, cu atât mai mult cu cât și la alegerile locale sau parlamentare, cei care candidează votează cu ei.
Liderul ALDE Suceava a mai declarat că în prezent lucrează și la un proiect pentru legea prevenției, el asigurându-i pe oamenii de afaceri că în perioada următoare această inițiativă va fi aprobată.
„Nu este normal ca autoritățile statului să fie pregătite doar să taie chitanțe. Amenda va putea fi aplicată doar dacă persoana respectivă nu a aplicat măsurile dispuse în urma unui control în urma căruia  i s-a explicat unde a greșit și ce trebuie să întreprindă”, a spus Băișanu. El a făcut referire și la firmele care au capital străin, considerând că și acestea trebuie să contribuie la bugetul de stat la fel ca societățile care au capital românesc. „Cine face afaceri pe teritoriul României trebuie să plătească la fel și nu arbitrar”, a declarat liderul ALDE Suceava, care a adăugat că din punctul său de vedere nu este normală actuala situație, firmele românești contribuind mai mult la buget, în timp ce cele care au capital străin reușesc o „optimizare fiscală” pentru diminuarea profitului.
Nu în ultimul rând, Băișanu a spus că un alt proiect de lege pe care îl pregătește este unul cu privire la răspunderea magistraților. El a precizat „judecătorii sunt oameni de toată cinstea, dar există și oameni care greșesc și dacă e răspunderea lor, trebuie să-și asume”, adăugând că și magistrații trebuie să fie trași la răspundere atunci când greșesc, așa cum se întâmplă și în alte profesii.

Proiecte de lege depuse de Alexandru Băișanu pentru îmbunătățirea activității unor instituții, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava