Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Judeţean Suceava va trebui să încheie un parteneriat cu Romsilva pentru a putea amenaja  un punct de belvedere în masivul Rarău pe Piatra Şoimului. Asta deoarece Romsilva este administratorul terenului respectiv. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, care a prezentat într-o conferinţă de presă cum va arăta construcţia care va permite turiştilor să admire într-un mod mult mai spectaculos peisajul alpin. Potrivit şefului administraţiei judeţene, construcţia va fi predominant din sticlă şi va fi dotată cu un binoclu performant.

Ea va fi mult mai sigură decât actuala construcţie care datează de dinainte de 1989. « Există o problemă legată de proprietate acolo. Acea zonă montană unde se află Piatra Şoimului se află în domeniul public al statului în administrarea regiei  Romsilva. Voi discuta cu cei de la Romsilva pentru a  găsi o formulă de parteneriat şi pentrua putea face în comun un lucru absolut interesant şi din fericire singular în România. Nicăieri în România nu găsim o astfel de structură de observare. Am gândit o structură cu foarte multă sticlă care permite o vizibilitate foarte mare a zonei montane inclusiv cu un sistem de observare mai sofisticat, un binoclu. Noi ne-am gândit în primul rând la siguranţă pentru că actuala construcţie făcută înainte de 1989 nu oferă aşa ceva », a declarat Nechifor. El a spus că studiul de fezabilitate al investiţiei care va fi realizată cu bani publici a fost finalizat şi urmează să fie întocmit proiectul tehnic. Construţia punctului de belvedere de pe Piatra Şoimului ar putea demara anul acesta dacă parteneriatul cu Romsilva va fi încheiat în timp scurt.

 

Punctul de belvedere de pe Piatra Şoimului va fi construit de CJ în parteneriat cu Romsilva, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava