MOPAN Suceava
Galerie foto56 poze în acest set

Secretarul de stat Raed Arafat a participat, marţi, la inaugurarea noii Unităţi de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava. Secţia a fost modernizată şi extinsă, de la 890 la aproximativ 1.900 de metri pătraţi. Investiţia totală s-a cifrat la aproximativ 13,7 milioane de lei din care 9,53 de milioane au fost cheltuite pentru construcţia în sine iar restul pentru dotarea cu echipamente medicale de ultimă generaţie.

Fondurile au provenit de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean, Consiliul Local Suceava şi din veniturile proprii ale spitalului. Raed Arafat a apreciat ceea ce s-a făcut la Suceava şi a spus că UPU este printre cele mai moderne unităţi de profil din ţară atât din punct de vedere al circuitelor cât şi al dotărilor.

« Azi asistăm la un pas major pentru Suceava dar şi pentru medicina de urgenţă, inaugurarea noului UPU. Chiar dacă pentru medici înseamnă o atmosferă de lucru mult mai bună eu cred că cel mai important este că pentru pacienţi va însemna foarte mult. Dumneavoastră aţi făcut ceva la care toţi speraţi să nu ajungeţi dar l-aţi făcut pentru cei care vrând nevrând în final vor avea nevoie de acest serviciu », a declarat Arafat. Secretarul de stat a transmis şi următorul mesaj din partea ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu „felicitări, succes şi la mai mare”.

Mesajul ministrului sănătăţii : „felicitări, succes şi la mai mare”

Totodată, Raed Arafat l-a lăudat pe medicul sucevean Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, pentru aportul său la dezvoltarea sistemului sanitar.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor ,care a venit la eveniment ajutându-se de un cadru pentru a putea merge el fiind în convalescenţă după ce a stat internat în Spitalul Judeţean 45 de zile, a ţinut să sublinieze că darea în folosinţă a noii Unităţi de Primiri Urgenţe reprezintă un moment important în istoria unităţii medicale aducând mulţumiri speciale lui Raed Arafat pentru sprijinul dat Sucevei. El a insistat pe calitatea resursei umane arătând că personalul medical din Spitalul Judeţean dă dovadă de un înalt profesionalism.

«În România ne-am învăţat în ultima perioadă să acuzăm prea mult, ne-am învăţat să ne călcăm prea mult în picioare, să desconsiderăm oamenii şi poate acum e momentul să mulţumim din nou pentru că niciodată nu o să fim perfecţi, nu o să putem face totul în viaţa dar important este că prin ceea ce facem să înţelegem şi să putem corecta dacă e de corectat şi să mergem mai departe. Vă adresez mulţumirile mele personale pentru că am fost şi la UPU şi la ATI şi la Cardio şi la Imagistică şi am văzut oameni adevăraţi de la medici la infirmiere la asistente. Nu a fost simplu fiind vorba în cazul meu de o embolie pulmonară cu şanse câte au fost ele dar azi sunt aici şi vreau să vă mulţumesc foarte mult », a declarat Nechifor.

Lungu a amintit că modernizarea Spitalului Judeţean a demarat-o Gheorghe Flutur

Pe de altă parte, primarul Ion Lungu a amintit că modernizarea Spitalului Judeţean a demarat în vremea cînd la şefia judeţului se afla actualul senator PNL Gheorghe Flutur.

Extinderea şi modernizarea UPU a avut în vedere realizarea unor spaţii generoase pentru consultaţii, flux separat pentru ambulanţe cu bandă de circulaţie pe un sens, un spaţiu protejat pentru trasferul facil al pacienţilor.

Totodată, s-a realizat şi o secţie de Pediatrie, un triaj vizibil şi uşor accesibil din toate punctele UPU, cabinete şi birouri pentru personalul medical. “Senzaţia de siguranţă a pacientului dată de profesionalismul persoanlului medical este amplificată de ambianţa sonoră şi un climat confortabil care elimină stresul ce ar putea fi creat de condiţiile meteo nefavrabile »,a  spus managerul Spitalului Judeţean, Vasile Râmbu.

Medalii de onoare pentru cei care s-au implicat în modernizarea UPU

Managerul instituţiei spitaliceşti, Vasile Rîmbu, le-a oferit diplome de excelenţă şi medalii de onoare tuturor celor care s-au implicat la realizarea proiectului UPU, iar Raed Arafat a primit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, diploma de „Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava”.

Râmbu a primit la rându-i o diplomă din partea primarului Ion Lungu iar Raed Arafat i-a oferit şefului UPU-SMURD Suceava, medicul Liviu Cîrlan, emblema Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Pînă joi,6 aprilie 2016, la ora 24.00, UPU Suceava va putea fi vizitată de oricine.

Unitatea de Primire Urgenţe SMURD a Spitalului Judeţean “Sf. Ioan cel Nou” înfiinţată în anul 2001 este singura de acest fel din judeţ şi deserveşte peste 700.000 de locuitori. De la data înfiinţării s-a înregistrat o triplare a numărului de pacienţi ajungând la nivelul anului 2015 la 93.273 de persoane din care 25.721 copii.

Raed Arafat a inaugurat noua unitate UPU de la Suceava, 8.9 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.9/10 (7 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava