MOPAN Suceava

Peste 100 de poliţişti din cadrul Poliţiei Suceava şi secţiilor şi posturilor de poliţie arondate au organizat în zilele de 16 şi 17 februarie o amplă razie în municipiul reşedinţă de judeţ şi în localităţile învecinate, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Suceava, în cursul zilei de 16 februarie 2017, razia a fost organizată între orele 14.00  şi 22.00, cu preponderenţă în municipiul Suceava. În cadrul acţiunii au fost angrenate 15 autospeciale de poliţie şi două grupe de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. Poliţiştii au instituit filtre rutiere la toate ieşirile din oraş, fiind intensificate acţiunile de verificare şi control atât în trafic, cât şi zonele şi mediile predispuse săvârşirii de fapte antisociale. „Prezenţa masivă în teren a poliţiştilor a avut şi un rol preventiv şi de descurajare a comportamentelor de tip delictual.


Acţiunea a vizat atât domeniul siguranţei rutiere, fiind totodată intensificate activităţile investigative pe linie judiciară şi dispuse măsuri suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă publică”, se arată în comunicatul Poliţiei Suceava. A doua zi, pe 17 februarie, în acelaşi interval orar au fost organizate activităţi cu efective sporite în localităţile din mediul rural arondate municipiului Suceava. Astfel, au fost intensificate activităţile de patrulare, fiind incluse în itinerarii toate zonele în care se găsesc unităţi de alimentaţie publică şi unităţi comerciale. De asemenea, luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, împreună cu poliţiştii din cadrul secţiilor de poliţie au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control în zona discotecilor şi barurilor, nefiind înregistrate agresiuni sau alte evenimente negative.


Poliţia Suceava a informat că o atenţie deosebită a fost acordată siguranţei rutiere şi identificării şoferilor care consumă alcool şi urcă la volan. În total au fost verificate peste 200 de vehicule şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 102 şoferi.
În cadrul raziei din cele două zile au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 lei.
În acelaşi timp, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere şi au dispus retragerea a 7 certificate de înmatriculare.
De asemenea, în cadrul raziei au fost constatate şi 4 infracţiuni, fiind întocmite dosare de cercetare penală.
Un exemplu dat de Poliţia Suceava este cel al unui tânăr din comuna Hânţeşti, care în cursul zilei de sâmbătă a fost prins la volanul unei maşini, pe str. Traian Vuia din Suceava, deşi avea dreptul de conducere expirat, el prezentând un permis fals.
Ulterior, în aceeaşi zi, la ora 20.00,  un bărbat de 49 ani, din comuna Moara fost prins în timp ce conducea autoturismul pe DC 71, în localitatea Moara, iar în urma testării aerului expirat a rezultat o alcoolemie de 0,87  mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, la ora 01.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit  pentru control pe str. Ştefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani, din municipiul Rădăuți.
Având în vedere că emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava