MOPAN Suceava

Asociaţia  Culturală SpectacolART, în parteneriat cu Teatrul de Balet Sibiu, au organizat, în data de 21.02.2016,  la Centrul Cultural “ION MANU’Otopeni, o seara extraordinară de balet.

Spectacolul „Anotimpurile „ si „ Gala Internationala de Balet „ a reprezentat România la cea de a XXIV a ediţie a Festivalului Internaţţional de Balet din Siracusa Italia, in decembrie 2015 fiind primit cu mult entuziasm de publicul italian.

            Teatrul de Balet Sibiu a fost infiinţat în anul 2008 şi este constituit oficial din corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, instituţie subordonată Consiliului Local al Municipiului Sibiu, ceea ce-l face să fie o companie unică în felul său în România.

  • A debutat cu doar zece balerini fondatori, dar numărul lor creşte constant, fiind alcătuit astazi din 38 de artişti. Aceştia au o medie de vârstă de 22 ani şi provin din şcoli, ţări şi continente diferite (Japonia, SUA, Noua Zeelandă, Regatul Unit al Marii Britanii, Canada, Republica Dominicană,  Italia, Franţa, Spania şi România)
  • Reprezentaţiile sunt susţinute pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor şi includ atât balete din repertoriul clasic (Lacul Lebedelor, Don Quijote, Frumoasa din Padurea Adormita, Giselle, Spărgătorul de nuci), creaţii neoclasice şi divertismente (Carmen, Romeo şi Julieta) cât şi lucrări moderne (Mandarinul miraculos, Trilogia Ionesco).
  • Teatrul de Balet Sibiu susţine anual proiecte de anvergură, cu participarea mai multor colective artistice şi a efectuat deja, în scurta sa existenţă, turnee în ţară şi în străinătate.

Asociația Culturală SPECTACOLART Bucuresti a luat fiinţă în anul 2014 şi are ca domeniu de activitate managementul artistic şi planificarea turneelor artistice.

În prima parte a serii artiştii Teatrului de Balet Sibiu au prezentat  baletul „Anotimpurile” pe muzica lui Antonio Vivaldi,  spectacol ce a avut premiera la Sibiu în data de 27.02.2013 , fiind prima producţie coregrafică realizată de balerina și coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner pentru Teatrul de Balet Sibiu. Costumele : Carmen Siminie. Light design: Radu Drusan

Programul a continuat, cu intercalări de Pas de deux-uri din nestematele valori ale baletului romantic şi clasic, variaţiuni romantice şi clasice, dansuri de caracter şi numere solistice sau în duet de coregrafii moderne si contemporane.

Durata spectacolului a fost de 2 ore cu o pauza de 15 minute, au asistat aproximativ 450 spectactori.

Partenerii proiectului: Teatrul de Balet Sibiu, Centrul Cultural Ion Manu- Otopeni, Asociaţia ESCU și Plus Communication

Regal extraordinar de balet, la Otopeni!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava