MOPAN Suceava

Marti, 30 august 2016, Teatrul Municipal Matei Visniec Suceava va sustine la Radauti, in prezenta dramaturgului Matéi Visniec si a regizorului Octavian Jighirgiu, doua spectacole in spatii neconventionale, respectiv „Cartile – Fabula urbana” de Horia Garbea si „Trenul de noapte” de Ioan Grosan, ambele purtand semnatura regizorala a lui Octavian Jighirgiu, profesor la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și regizor cu o bogată experiență.

Program:
Ora 16.00 – str. Bogdan Voda nr. 19 – spectacolul „Cartile – Fabula urbana”de Horia Garbea. Distributia: Cosmin Panaite, Bogdan Cantauz, Diana Lazar, Bogdan Amuraritei, Clara Popadiuc, Cristina Florea, copilul Andrei Catrici, Liviu Rusu, Sebastian Ratiu.
Cunoscut pentru activitatea sa intensă de publicist și autor de poezie, proză, teatru, critică literară și teatrală, eseuri, cu un total de 12 piese, prezentat atât în țară, cât și peste hotare, Horia Gârbea a realizat de asemenea și scenarii de film și televiziune.
“Cărțile – Fabulă urbană” invită spectatorul să mediteze asupra rosturilor intelectualului în lumea contemporană. Conceput pentru spații neconvenționale, spectacolul oferă publicului șansa de a participa la acțiunea dramatică, prin metodele specifice teatrului.

Ora 20.00 – Gara dezafectata din Radauti – spectacolul „Trenul de noapte” de Ioan Grosan. Distibutia: Catalin Stefan Mindru, Sergiu Moraru, Delu Lucaci, Cristina Florea, Clara Popadiuc. Coregrafia Lorette Enache.
Prozator, eseist şi dramaturg, Ioan Groşan a devenit cunoscut prin publicarea a două volume de povestiri de excepţie, Caravana cinematografică (1985) şi Trenul de noapte (1989), cărţi de referinţă care au marcat o epocă şi care au făcut din autorul lor unul din cei mai importanţi prozatori ai generaţiei sale.
Produs al unei conştiinţe postmoderniste “Trenul de noapte” invită spectatorul la o investigare a propriilor abisuri, drame interioare și a condiţiei umane. Conceput pentru un spațiu inedit, spectacolul oferă publicului șansa de a intra în lumea onirică a spațiului transtemporal, rupt de banalul cotidian, propunând o formă de metateatru.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava