MOPAN Suceava

Activitatea restaurantului din Marginea, la care au mîncat turiștii care au suferit toxiinfecții alimentare în vacanța de Crăciun, a fost suspendată. Măsura a fost luată de Direcția Sanitară Veterinară, în urma unui control care a scos la iveală mai multe nereguli. Au fost aplicate și amenzi, dar nu s-a putut afla care a fost cauza îmbolnăvirilor. Pe 26 decembrie, patru turiști din județul Galați, care au mîncat diverse ciorbe cu smîntînă la un restaurant din Marginea, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ei fost duși la spitalul din Cîmpulung Moldovenesc cu simptome de toxiinfecție alimentară. La cîteva ore după ce au primit tratament, au părăsit spitalul în stare relativ bună, iar DSP a declanșat o anchetă pentru a afla care a fost cauza îmbolnăvirii. Turiștii, cu vîste cuprinse între 21 și 39 de ani, erau cazați la Vatra Moldoviței, dar se pare că s-au îmbolnăvit după ce au luat masa la un restaurant din Marginea, situat în incinta atelierului de olărit. La fața locului, echipele de control de la DSVSA și DSP au găsit mai multe nereguli. Pînă la remediarea acestora, activitatea restaurantului a fost suspendată temporar. Mai mult, au fost aplicate și amenzi, de cîte 2000 de lei. Una, de către inspectorii sanitar-veterinari, pentru că la resraurant nu erau păstrate contraprobele de mîncare, cealaltă de către inspectorii DSP, pentru lipsa carnetelor de sănătate, dar și a dezinfectanților.

Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a anunțat că a primit de la DSVSA rezultatele probelor recoltate de inspectorii sanitar-veterinari, acestea au fost corespunzătoare și nu s-a putut identifica cauza îmbolnăvirilor. ”Cazurile au fost clasificate din punctul nostru de vedere ca și „posibile”, doar pe baza simptomatologiei clinice, neavînd probe biologice recoltate de la pacienți”, a precizat Zorescu. Ea a explicat că nu se poate ști care au fost cauzele, mai ales pentru că turiștii nu au mâncat același meniu la pensiune. De asemenea, nu se știe ce au mai consumat în acea perioadă la pensiunea unde erau doar cazați, probabil mîncare adusă la pachet. ”Dacă mâncarea servită la pensiunea din Marginea ar fi fost cauza, probabil ar mai fi apărut și alte cazuri. Faptul că s-au externat la aproximativ 2 ore după prezentarea la spital nu ne-a permis derularea completă a anchetei epidemiologice”, a completat directorul adjunct al DSP Suceava. Cătătălina Zorescu a ținut să aprecieze activitatea tuturor operatorilor din turism și alimentație publică din această perioadă aglomerată, dar care nu a provocat alte evenimente neplăcute.

Restaurantul din Marginea, unde 4 turiști au făcut toxiinfecție, închis. Cauza îmbolnăvirilor, necunoscută, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava