MOPAN Suceava

Echipa de rugby în 7 sub 19 ani a Liceului cu Program Sportiv din Suceava s-a calificat la turneul final al Campionatului Naţional şi va lupta pentru o medalie, sâmbătă, la Bârlad, alături de alte cinci echipe calificate, două din Moldova şi trei din Muntenia. Zilele trecute, echipa pregătită de antrenorul Dumitru Livadariu a încheiat în forţă returul zonei Moldova cu un turneu la Galaţi, unde a câştigat trei din cele patru meciuri disputate. În prima partidă, LPS Suceava s-a impus cu 19-10 în disputa cu RC Brăila, prin trei eseuri reuşite de Serdenciuc, Avrămoaia şi Alucăi, ultimul trecându-şi în cont şi două transformări. În meciul doi, sucevenii au pierdut la scor, cu 0–40, în faţa liderului, echipa Centrului Naţional Olimpic de rugby în 7 din Bârlad. În a treia întâlnire, LPS a trecut de RCM Galaţi cu 24-10 prin eseurile reuşite de Serdenciuc, Timoficiuc, Serediuc şi Custrin, dar şi două transformări fructificate de Alucăi.
Sucevenii au încheiat turneul cu o nouă victorie, 34-0 cu echipa din Focşani, într-un meci în care Zimbru şi Ţârdea au reuşit câte două eseuri fiecare, Jurcă şi Serdenciuc, câte un eseu fiecare, iar Corhan a fructificat două transformări.
La finalul returului, într-un sezon regulat în care au avut loc 12 turnee, Bârladul a ocupat locul I cu 160 de puncte, LPS Suceava a fost pe locul II cu 116 puncte, urmat de RCM Galaţi, cu 86 de puncte, Gens Cluj, cu 81 de puncte, Focşani, cu 35 de puncte, şi RC Brăila, cu 30 de puncte, primele trei clasate calificându-se la turneul final.
„În ciuda faptului că eram deja calificaţi, sportivii noştri au abordat toate meciurile cu seriozitate şi au făcut cel mai bun turneu de până acum, cu rezultate pe măsură. Dacă vom juca cu aceeaşi dăruire şi la turneul semifinal sunt sigur că ne vom bate şi vom câştiga o medalie”, a explicat antrenorul Dumitru Livadariu.
Cealaltă echipă de la LPS Suceava, cea sub 18 ani, antrenată de Dumitru Livadariu, Codrin Prorociuc şi Marcel Creţuleac, va încheia returul cu un meci la Iaşi. Indiferent de rezultat, sucevenii sunt deja calificaţi la turneul final al Campionatului Naţional de rugby în 15 sub 18 ani, şi asta deoarece nu mai au cum să piardă locul III.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava