Concert pascal
MOPAN Suceava

Cabana Rarău a fost redeschisă în totalitate, turiștii din țară și străinătate având astfel la dispoziție una dintre cele mai frumoase locații de cazare din județul Suceava. După ce a fost închisă timp de aproape doi ani pentru lucrări de modernizare, Cabana Rarău își va primi din nou oaspeții, de data aceasta cu haine noi, într-un ambient extrem de plăcut și primitor, fiind fără doar și poate una dintre cele mai frumoase destinații din Bucovina. Complet modernizată, de la restaurant și până la hotel, Cabana Rarău este fără doar și poate una dintre cele mai moderne unități turistice din județul Suceava, și care va oferi clienților servicii de cea mai bună calitate.

Redeschiderea oficială a cabanei a avut loc la mijlocul săptămânii trecute, în prezența unuia dintre proprietari, Petrică Negrea, a vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță și a primarului din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.

Petrică Negrea a spus că în după redeschidere cabana dispune de un restaurant complet renovat, împărțit în cinci saloane cu o capacitate totală de circa 270 de locuri. Spațiile de cazare au fost complet refăcute, hotelul având 120 de locuri de cazare în camere duble, garsoniere și apartamente, unele dintre acestea oferind o priveliște superbă asupra Pietrelor Doamnei. Toate camerele au băi proprii, fiind dotate cu mobilier nou. „Cabana Rarău s-a transformat într-un decor și o frumusețe rară. După doi ani de muncă, Cabana Rarău și-a deschis ușile pentru clienții din toată țara și din toată lumea. Rarăul, Pietrele Doamnei și tot ceea ce există la cota 1.600 – 1700 merită acest loc, merita așa ceva, un loc bine făcut, bine gândit, primitor”, a spus Petrică Negrea.

El a declarat că toți cei care vor veni la Cabana Rarău vor fi primiți de un personal extrem de bine pregătit și ospitalier, care va fi permanent la dispoziția clienților. Petrică Negrea a subliniat că un alt atu important este și bucătăria, clienții restaurantului și turiștii care vor fi cazați având la dispoziție cele mai bune mâncăruri tradiționale și preparate din vânat. Pentru aceasta, bucătarul șef al restaurantului este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari, Mihai Zamfira, for participant la concursul Master Chef, iar alături de acesta, la bucătărie vor lucra și mai multe gospodine din Pojorâta, pentru ca viitorii clienți să poată degusta cele mai bune bucate tradiționale.

„Pentru noi contează confortul, personalul pe care îl ai și mâncarea pe care o servești. Degeaba faci totul spoit cu aur, dacă nu ai servicii. Cabana Rarău își întâmpină clienții cu oameni bine pregătiți și cu experiență. Iar eu pun în practică aici cei opt ani de experiență de la Toaca Bellevue din Gura Humorului. Aici la Cabana Rarău vrem să primim oamenii cu mâncarea noastră tradițională, și pun accent pe lucru acesta. În echipa mea pe care o am la bucătărie am luat câteva gospodine din Pojorâta, pentru că numai ele pot face mâncarea noastră gustoasă. Poate veni orice bucătar din orice colț al județului și al țării. Nu poate nici unul să facă mâncarea cum o fac gospodinele noastre, care au secrete de sute de ani. Avem și bucătari cu experiență, dar trebuie să combini experiența cu tradiționalul pentru a mulțumi toți clienții, pe cât putem”, a mai spus Petrică Negrea.

El a ținut să remarce greutatea cu care s-au realizat lucrările de modernizare în ultimii ani, acestea fiind întârziate și de un moment tragic, după moartea mamei sale. „A fost foarte greu. În perioada aceasta am pierdut-o pe mama, care se ocupa de administrarea cabanei. Ea se ocupa de amenajări, pentru că avea experiență în domeniu acesta. Pe 11 decembrie anul trecut s-a întâmplat această tragedie, în ultima zi în care se putea lucra aici”, a spus Petrică

De precizat că începând de anul acesta drumul Pojorâta – Rarău va fi deschis pe toată perioada sezonului rece, astfel încât la Cabana Rarău se va putea ajunge pe tot parcursul iernii. „Este o facilitate excepțională că acest drum va fi deschis și pe perioada iernii. Parcă așa a fost să fie de sus. Acum uite că a venit președintele Flutur și el vrea să țină deschis acest drum pe perioada iernii, pentru primul an, și spun lucrul acesta fiind apolitic”, a ținut să adauge proprietarul Cabanei Rarău.

După modernizare, prețurile pentru cazare vor începe de la 440 de lei pentru o cameră dublă/zi, de pentru două persoane. Petrică Negrea a spus că în prețul include micul dejun și cina, în regim de bufet, precum și băuturi tradiționale. Pentru apartamente, în care se pot caza patru persoane, prețul va fi de circa 800 – 900 de lei, cu același regim de masă și băuturi. Garsonierele pentru 3 – 4 persoane vor fi disponibile la prețuri de circa 500 – 600 de lei, la fel cu același regim de masă. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0758.852.959, la adresa de e-mail office@cabanararau.ro, sau de pe site-ul www.cabanararau.ro. Petrică Negrea a mai adăugat că pe site-ul de internet al cabanei au fost deja anunțate ofertele de Crăciun și Revelion.

Nu în ultimul rând, proprietarul cabanei a ținut să le adrese un îndemn turiștilor din întreaga țară și din lume să vină să viziteze Rarău, pe care îl consideră cel mai frumos loc din lume. „Să vină pe Rarău pentru aerul pe care îl găsesc aici, pentru energia de aici. Sunt cei mai buni doctori pe care îi avem, și pentru care nu trebuie să stăm la rând. Trebuie doar să venim sus aici și ne simțim mult mai bine. Să vină aici pentru mâncarea noastră gustoasă. Iar energia care este pe Rarău îți dă starea bună și pofta să savurezi bucatele pe care le avem. Apoi avem mănăstirile de pe Rarău, dar știm prea bine și câți pustnici sunt în zonă. Sunt ascunși de noi, dar sunt. Este un loc sfânt. Am fost muzician, am cântat la filarmonici și am fost în toată lumea asta. După părerea mea, și nu spun pentru că este al nostru, loc mai frumos ca pe Rarău nu există în toată lumea asta”, a mai spus Petrică Negrea.

S-a redeschis Cabana Rarău, una dintre cele mai frumoase atracții din Bucovina, 8.2 out of 10 based on 36 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (36 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava