Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipa de handbal a Universităţii Suceava a revenit în Liga Naţională, primul eşalon valoric al României. Să nu uităm locul III pe care a terminat gruparea suceveană în 2009, finala şi semifinala Challenge Cup, premiere pentru sportul de pe aceste meleaguri.

Sucevenii au ajuns în prima divizie după ce două cluburi nu s-au înscris din cauza problemelor financiare, fiind la un pas de desfiinţare, HCM Baia Mare şi Energia Târgu Jiu. Conducătorii  clubului sucevean au primit o hârtie oficială de la Federaţia Română de Handbal prin care se solicită prezenţa echipei în Liga Naţionala. Ddirectorul clubului CSU Suceava, Sorin Raţă, a trimis deja şi actele necesare pentru înscrierea echipei în primul eşalon. Mai mult, vineri, un reprezentant al clubului trebuie să participe la tragerea la sorţi a meciurilor din sezonul 2016-2017.

„Este o veste foarte bună pentru noi că vom evolua din nou în Liga Naţională, pentru echipă, pentru oraş şi pentru iubitorii handbalului de la noi. Vom avea din nou meciuri tari şi vom primi vizita celor mai puternice echipe din România, lucru benefic pentru echipă, deoarece în eşalonul secund nu am fi avut adversari. Sper ca această revenire să aducă din nou lumea la sală, iar cu ajutorul suporterilor şi al finanţatorilor să facem o figură frumoasă. În acest moment avem un lot acoperit pe toate posturile, unul competitiv, cu care cred că ne vom îndeplini obiectivul, menţinerea în Liga Naţională sau poate mai mult. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava, Universităţii <Ştefan cel Mare> din Suceava şi sponsorilor pentru sprijin, şi sper să ne susţină şi-n continuare”, a explicat antrenorul Adrian Chiruţ.

Studenţii se află în plină perioadă de pregătire şi mai au la dispoziţie aproape o lună şi jumătate până la începerea campionatului, pe 31 august. Echipa pregătită de Adrian Chiruţ va începe seria meciurilor de pregătire chiar la turneul pe care-l organizează clubul universitar, Memorialul „Mihai Mironiuc”. Competiţia va avea loc în perioada 4-6 august, la sala Liceului cu Program Sportiv Suceava, iar pe lângă studenţi vor mai participa două colege din Liga Naţională, Potaissa Turda şi CSM Focşani, dar şi Olimpus Chişinău din Moldova, formaţie ce a fost prezentă aproape la fiecare ediţie. În următoarea săptămână, în perioada 12-15 august, echipa suceveană va participa la un puternic turneu la Vaslui, unde vor mai fi prezente alte cinci echipe din Liga Naţională, CSM Bucureşti, HC Dobrogea Sud Constanţa, CSM Focşani, Dunărea Călălaşi şi gazdele de la HC Vaslui.

Până la începerea Ligii Naţionale, pe 31 august, tehnicianul Adrian Chiruţ şi-a propus ca echipa să dispute cel puţin 12 meciuri de pregătire.

Suceava are la dispoziţie în acest moment un lot de 20 de jucători, trei portari, George Şelaru, Cristian Tcaciuc, Eduard Duman. Pe extremă stânga vor evolua Adi Mitrea şi Florin Ciubotariu, pe inter stânga vor fi Gabi Burlacu, Adi Târzioru şi Sasa Puljizovic, ultimul fiind din Bosnia, sportiv ce joacă şi pe postul de centru, unde Universitatea îi mai are pe Alin Petrea, Cristian Bursuc şi Iulian Alexa. La inter dreapta joacă Sebastian Polocoşer, un sucevean ce a venit de la Vaslui, Rareş Bursuc şi Dusan Sipka, sârb ce poate evolua şi pe extremă dreaptă, unde sunt Andrei Olariu şi Lucian Preda. Postul de pivot este acoperit de trei jucători, Bogdan Baican, Bogdan Şoldănescu şi Ion Tcacicuc.

Portarul Cristi Manea şi pivotul Dionis Oprea, dar şi alţi jucători foarte tineri vor fi împrumutaţi la alte echipe din eşalonul secund, pentru a avea meciuri în picioare şi pentru a căpăta experienţă, astfel încât să facă faţă când echipa universităţii va avea nevoie de ei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava