MOPAN Suceava

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni în colaborare cu instituţiile de învăţământ din judeţul Suceava va organiza până  la sfârşitul anului şcolar o serie de activități educativ-recreative a căror scop este de a descoperi tinerele talente, de a stimula creativitatea şi de a dezvolta spiritul de echipă în rândul elevilor mari şi mici.

În perioada 20 – 23 februarie 2017,  de la orele 10.00-12.00, se vor desfăşura la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” ateliere de modelaj în lut şi plastelină, de realizare a unor colaje pe diferite teme după grafica Maestrului Ion Irimescu, precum şi desene în tehnică  mixtă. La aceste activităţi vor participa cu preponderenţă elevii claselor primare îndrumaţi de doamnele învăţătoare şi de reprezentantul muzeului, Teodora Moroşanu- documentarist.

Luni de la orele 11.00 – 12.30 s-a desfăşurat un atelier de modelaj în lut şi plastelină la care au participat elevii Clasei pregătitoare B, condusă de doamna învăţătoare Filipciuc Gabriela.

Marţi, 21.02.2017, de la orele 10.00 – 11.00 a avut loc „Atelierul artiștilor”- atelier de colaj, după grafica Maestrului Ion Irimescu, cu clasa I B, coordonată de doamna învăţătoare Dulgheriu Sabina. De la orele 11.00 – 12.00, clasa a IV SbS, condusă  de doamnele învăţătoare Purdilă Cătălina şi Lungu Cipriana au participat la un Atelier de ORIGAMI, intitulat: „Școala mea-un vis colorat”. La acest atelier, elevii vor realiza cuburi colorate în care vor fi introduse la alegere mesaje pentru mame sau citate din interviurile Maestrului Irimescu. 

Miercuri, 22.02.2017, clasa a II-a A, îndrumată de doamna învăţătoare Axinte Nicoleta a desfăşurat, în intervalul 11.00 – 12.30, un atelier de Colaj denumit „Frumosul în școala mea”.

Joi, 23 februarie 2017, clasa a III-a A, condusă de doamna învăţătoare Ceparu Irina în colaborare cu doamna educatoare Balan Doinţa, care îndrumă Grupa Mijlocie de la G.P.N. „Lizuca”, au participat la un atelier de grafică şi desen în tehnică  mixtă intitulat „Operele maestrului prin ochi de copil”.

Toate aceste ateliere desfăşurate de Muzeul „Ion Irimescu” în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” sunt prevăzute în Programul activităților dedicate Zilelor Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” în perioada 20 – 24 februarie 2017.

În perioada care urmează, respectiv 27 februarie- 8 martie 2017, activităţile de parteneriat cu şcolile vor avea ca teme Luna Mărţişorului şi Omagiul mamei (temă des reprezentată şi de Maestrului Ion Irimescu în opera sa).  Elevii participanţi vor realiza mărţişoare, felicitări, obiecte în tehnica ORIGAMI şi vor picta figurine din pastă ceramică.

Obiectivele tuturor activităţilor desfăşurate în colaborare cu instituţiile şcolare din judeţul Suceava fac parte din cele prevăzute în Programul Muzeului De Artă Ion Irimescu –„Mici artişti, mari talente”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava