MOPAN Suceava

În perioada 18 – 22 aprilie 2016, în mediul şcolar s-au organizat activităţi educative extracurriculare şi extraşcolare , în cadrul Programului ,,Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

În acest context, având în vedere Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor 2016 aflat în derulare la nivelul IPJ Suceava, precum şi campania iniţiată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – ,,Tineri împotriva delincvenţei”, poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire, informare şi responsabilizare a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, urmărindu-se asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul şcolar şi diminuarea factorilor de risc infracţional şi victimal.

Încă din luna ianuarie 2016, poliţiştii au fost asaltaţi de profesori şi părinţi în legătură cu organizarea unor activităţi comune în cadrul Programului ,,Şcoala altfel”. În baza programărilor efectuate, au fost organizate la nivelul judeţului peste 300 de activităţi în cadrul cărora elevi de toate vârstele au relaţionat în mod direct cu poliţiştii în contextul desfăşurării unor sesiuni de informare, acţiuni preventive, concursuri, vizite şi prezentări de genul ,,Ziua Porţilor Deschise”, marşuri antiviolenţă şi alte activităţi.

În toate cele 5 zile ale programului, poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi atât în mediul rural cât şi urban, desfăşurând activităţi de informare, responsabilizare şi conştientizare a tinerilor şi părinţilor acestora.

Luni , 18 aprilie a fost ziua dedicată celor mici. Acţiunile preventive au fost desfăşurate în unităţile de învăţământ preşcolar, la grădiniţe din municipiile Suceava şi Fălticeni, dar şi în mediul rural. Peste 800 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani au primit cărţi cu mesaj adaptat vârstei şi au participat la activităţi preventive interactive.

Marţi şi miercuri – 19 şi 20 aprilie 2016, la sediul IPJ Suceava s-a desfăşurat Ziua Porţilor Deschise, elevii şcolilor generale din Muşeniţa, şcolii nr. 3 şi 9 Suceava, dar şi elevii Colegiului Economic Dimitrie Cantemir Suceava fiind oaspeţii poliţiştilor. În cadrul evenimentului au fost prezentate elemente de tehnică, aparatură şi autospeciale din dotarea poliţiei. De asemenea în cadrul acţiunii au fost organizate organizate ateliere interactive de lucru, experimente criminalistice  şi au  fost promovate mesaje de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Expoziţia de armament, laboratorul criminalistic mobil şi cânii poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic au trezit un real interes din partea celor mici dar şi din partea adolescenţilor şi cadrelor didactice.

Joi, pe 21 aprilie, poliţiştii au lansat oficial campania ,,Tineri împotriva Delincvenţei”. Campania a fost lansată în cadrul unei dezbateri, dar şi a unei activităţi organizate sub egida ,,Job Shadowing” ajunsă la cea de-a XIV – a ediţie şi promovată de Junior Achievement Romania. Astfel,  s-a desfăşurat la sediul IPJ Suceava seminarul ,,Meseria de poliţist – risc şi satisfacţie profesională”, la care au participat peste 250 de elevi de la licee sucevene.

Vineri – 22 aprilie, peste 200 de poliţişti din mediul rural şi urban au participat la activităţi de promovare a siguranţei rutiere. Poliţiştii au participat la acţiuni de informare şi concursuri interactive desfăşurate  la nivelul unităţilor de învăţământ, promovând recomandări pentru siguranţa copiilor pe perioada vacanţei de primăvară şi a Sărbătorilor de Paşti şi 1 Mai. De asemenea, în perspectiva celebrării Zilei Internaţionale a Tineretului, poliţiştii a u desfăşurat acţiuni pentru informarea tinerilor şi adolescenţilor cu privire la riscurile asociate consumului de alcool şi droguri.

Zilnic la sediul Inspectoratului de poliţie judeţean Suceava au participat la activităţi interactive peste 400 de copii.  De asemenea, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au deplasat în mediul rural, la şcolile din proximitatea municipiului Suceava pentru desfăşurarea de activităţi preventive şi pentru promovarea unor recomandări pentru perioada vacanţei.

În total , la activităţile organizate de IPJ Suceava sau de subunităţile, secţiile şi posturile de poliţie au participat peste 12.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani.

Activităţile desfăşurate în comun de poliţişti cu unităţile şcolare au ca principal scop îmbunătăţirea abilităţilor decizionale ale tinerilor cu privire adoptarea unor tipuri de comportament ce stau la baza formării profesionale şi personale şi promovarea valorilor sociale reale.

Poliţiştii mulţumesc Inspectoratului Şcolar Suceava, cadrelor didactice şi reprezentanţilor mass-media pentru modul de organizare a activităţilor şi de promovare a acestora, astfel de acţiuni având un impact deosebit în rândul tinerilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava