MOPAN Suceava

Secretarul de Stat pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Alexandru Năstase, a participat pentru a doua oară, ca reprezentant al Primului Ministru Victor Ponta, la conferința de deschidere a Business Review Summit FIS 2015, alături de șeful Reprezentanței Comisiei Europene, Angela Filote și de Ismail Radwan, specialist al Băncii Mondiale pentru Managementul Sectorului Public.
Oficialul român a declarat că România trebuie să își recâștige locul pe harta investitorilor străini. Orice investiție străină se transpune într-o contribuție la bugetul statului și în crearea de noi locuri de muncă pentru cetățenii țării. Consolidarea capacității României de a se proiecta mai eficient pe plan internațional și menținerea poziției sale ca una dintre cele mai favorabile țări din zonă pentru investiții reprezintă pentru Guvern o realizare și o prioritate obligatorie.
În acest sens, România a înregistrat trei trimestre consecutive de creștere economică, realizând cea mai bună performață din Uniunea Europeană. Valoarea investițiilor străine directe a ajuns, în primele opt luni ale acestui an, la aproximativ 2,3 miliarde de euro, în creștere cu 61% față de perioada similară a anului trecut. Acest lucru a fost posibil datorită scăderii taxelor, schemelor de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor, scutirii de la plata taxelor pentru profitul reinvestit și scădării TVA la 9% pentru alimente.
“În plus, prognoza Fondului Monetar Internațional pentru România, potrivit raportului World Economic Outlook (WEO) publicat luna aceasta, este de 3,4% creștere economică în 2015 și 3,9% în 2016“ a declarat Alexandru Năstase.
Secretarul de Stat a participat în cadrul summitului, în calitate de speaker, și la panelul de discuții “Competitivitatea României în Spațiul Economic European și în UE”, alături de Eric Stab, Președintele Consiliului Investitorilor Străini, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, Valentin Ștefan, Director în cadrul Vodafone România și Dante Stein, Consilier al Primului Ministru. Discuțiile libere au fost moderate de Anda Sebeși, Redactor-șef Business Review și au avut ca teme: care sunt principalii piloni pentru o țară competitivă și unde se află România în acest moment, are România o strategie clară pentru atragerea de ISD și pentru a deveni mai competitivă, precum și opinia și recomandările investitorilor străini.
Summitul Investitorilor Străini (Foreign Investors Summit) a debutat azi și reunește specialiști din mai multe domenii: financiar, management, consultanță, IT&C, real-estate, auto. Evenimentul se desfășoară în perioada 26 – 29 octombrie la București.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava