MOPAN Suceava
Galerie foto65 poze în acest set

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a anunţat că intenţionează să promoveze un proiect european pentru construcţia unei staţii de tratare a deşeurilor. El a făcut această afirmaţie după ce a verificat stadiul lucrărilor la groapa ecologică de deşeuri de la Moara. Nechifor a explicat că o uzină de tratare a deşeurilor ar reduce cantităţile de gunoaie care ar urma să fie depozitate în viitoarea groapă ecologică din comuna Moara. Şeful administraţiei judeţene arătat că o astfel de uzină s-ar putea realiza din fondurile europene care vor fi disponibile în exerciţiul bugetar 2014 – 2020. pe de altă parte, Cătălin Nechifor a spus că depozitul de deşeuri de la Moara poate fi finalizat până la termenul stabilit în proiect, respectiv 15 aprilie 2014.

Nechifor a declarat că prima celulă a gropii de gunoi de la Moara va putea fi folosită o perioadă de maxim zece ani. A doua celulă ar urma să fie construită de operatorul de deşeuri care va administra groapa de gunoi de la Moara, şi aceasta având o durată de funcţionare de aproximativ 10 ani. „Ceea ce ne interesează pentru viitorul apropiat este să gândim soluţii ulterioare, pentru că această groapă a fost proiectată iniţial pentru o durată de viaţă de 10 ani. Asa înseamnă că dacă anul viitor pe 15 aprilie o vom da în folosinţă, undeva în 2024 va trebuie să o închidem. Partea bună e că procesul de închidere e foarte simplu şi că în proiect a fost inclusă şi groapa numărul doi.

Însă ceea ce îmi doresc este să găsim o posibilitate de a construi la Suceava o uzină de tratare a deşeurilor”, a declarat Cătălin Nechifor. El a adăugat că după construcţia acestei uzine va exista posibilitatea recuperării şi valorificării deşeurilor de hârtie, plastic, sau de materiale feroase şi neferoase. Nechifor spus că proiectul pentru construcţia unei uzine de tratare a deşeurilor trebuie pregătit şi realizat din timp, astfel încât să nu existe probleme în momentul în care groapa de gunoi de la Moara va trebuie să fie închisă.

El a mai precizat că în luna ianuarie 2014 se intenţionează să se organizeze licitaţia pentru desemnarea unui operator de deşeuri care să administreze groapa ecologică de gunoi de la Moara.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava