MOPAN Suceava

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, generalul de brigadă a primit medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale” în cadrul Galei anuale de apreciere a performanței Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova. ISU Suceava a fost reprezentat la acest eveniment de o delegaţie formată din generalul de brigadă dr. Ion Burlui, şi Marius Giurcă, şef centru operaţional.
Programul evenimentului a cuprins participarea la Gala anuală organizată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova şi efectuarea unei vizite la locul tragediei aviatice din localitatea Haragâş, raionul Cantemir, unde şi-au pierdut viaţa, în anul 2016, membrii echipajului elicopterului SMURD al Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi. La festivitatea de premiere din cadrul Galei anuale au participat angajaţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Alexandru Jizdan – ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, Zdenek Krejci – ambasadorul Republicii Cehe în Moldova, Dafina Gherceva – coordonator rezident NATO, Daniel Ioniţă – ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova, reprezentanţi ai ministerului afacerilor interne şi apărării din Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai altor instituții de stat.


După ce a primit medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale”, şeful pompierilor militari suceveni a mulţumit pentru onoranta distincţie şi a transmis felicitările din partea secretarului de stat dr. Raed Arafat şi a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Daniel Marian Dragne. În același timp, Ioan Burlui a asigurat oficialitățile din Republica Moldova de întreaga deschidere a pompierilor militari români pentru colaborări viitoare în domeniul situaţiilor de urgenţă.


După festivitate, delegaţia română s-a deplasat în localitatea Haragâş, pentru a comemora eroii echipajului SMURD căzuţi la datorie în ziua de 2 februarie 2016. La locul tragediei, pompierii români au fost întâmpinaţi de preşedintele raionului Cantemir, de primarul localităţii Haragâş şi de către comandantul unităţii de pompieri-salvatori din Cahul. Toţi cei prezenţi la faţa locului au ţinut un moment de reculegere şi au aprins lumânări.


„Deplasarea delegaţiei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a contribuit la continuarea firească a relaţiilor profesionale dintre cele două instituţii, întărind relaţiile de prietenie dintre reprezentanţii acestora”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Suceava.
Făcând referire la dezvoltarea colaborării profesionale, Ion Burlui a lansat o invitaţie către partea moldoveană de a realiza un program de pregătire pentru pompierii din Republica Moldova, în cadrul Centrului de Antrenament şi Pregătire de Specialitate Siret. Propunerea făcută de şeful ISU Suceava a fost acceptat de oficialităţile din Republica Moldova, şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, general-maior Mihail Harabagiu, anunțând că va face demersurile legale pentru realizarea proiect.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava