Concert pascal
MOPAN Suceava

Conducerea Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, din care face parte deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PMP) în calitate de vicepreședinte, a avizat pozitiv aseară desemnarea comisarului european Günther Oettinger pentru portofoliul de Buget și Resurse Umane, după o audiere care a durat 150 de minute, timp în care comisarul european a răspuns la 43 de întrebări din partea deputaților europeni. Eurodeputatul Siegfried Mureșan a declarat, după aviz, că așa ar trebui să se desfășoare audierile miniștrilor și în Parlamentul României.

„Am avizat aseară, în conducerea Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, desemnarea comisarului european Günther Oettinger pentru portofoliul de Buget și Resurse Umane. Avizul a venit după două etape de întrebări și răspunsuri. În primă etapă, înainte de audierea propriu-zisă în Parlamentul European, comisarul a trebuit să răspundă la 38 de întrebări scrise din partea a trei comisii parlamentare, Comisia pentru bugete, Comisia pentru control bugetar și Comisia pentru afaceri juridice. A răspuns la toate întrebările în 52 de pagini. Apoi, aseară, a fost audiat în Parlamentul European timp de 150 de minute și a răspuns la 43 de întrebări din partea deputaților europeni din cele trei comisii de specialitate. Fiecare întrebare a fost formulată într-un minut, iar comisarul a trebuit să răspundă imediat, în două minute, nu cum se întâmplă în Parlamentul României, unde miniștrii desemnați răspund de abia după ce s-a terminat setul de întrebări pentru a evita temele delicate. Mai merită menționat că audierea a fost făcută doar pentru o schimbare de portofoliu, Günther Oettinger fiind comisar european încă din 2010 și a deținut anterior portofoliile Energie, respectiv, Economie și Societate Digitală”, a declarat deputatul european, după terminarea audierilor.

„În timpul audierilor, comisarul  a dovedit că își cunoaște portofoliul. Eu i-am adresat două întrebări. Prima dintre ele s-a referit la echilibrul dintre noile instrumente financiare pe care le promovează Comisia Europeană pentru stimularea investițiilor și tradiționalele fonduri europene nerambursabile. Am explicat că noile instrumente financiare încă nu avantajează România, iar țara noastră are nevoie în continuare de fonduri nerambursabile. Comisarul desemnat a fost de acord că trebuie păstrate fondurile europene nerambursabile, dar că, totodată, țara noastră trebuie să fie ajutată de Uniunea Europeană să-și dezvoltate piețele financiare și sectorul bancar pentru a se putea folosi de aceste noi instrumente financiare destinate investițiilor. A doua întrebare s-a referit la propunerea noastră, a Grupului PPE, de a oferi gratuit fiecărui tânăr cetățean european care împlinește 18 ani un abonament de tren pentru o lună pe care să-l poată folosi ca să viziteze Europa. Comisarul Oettinger a fost de acord cu acest proiect și s-a angajat să caute metode de finanțare fără a afecta celelalte programe europene pentru tineri, precum Programul de mobiliate Erasmus+”, a mai spus deputatul european Siegfried Mureșan.

„După cele 150 de minute de audieri, ne-am reunit în conducerea Comisiei pentru bugete și, după alte 60 de minute de evaluare, am decis să oferim un aviz pozitiv comisarului desemnat. Decizia finală va fi luată joi în Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European, în baza avizului celor trei comisii de specialitate. Așa consider că ar trebui audiați și miniștrii din Guvernul României, nu ca acea mascaradă de audieri de săptămâna trecută în care fiecare ministru a fost audiat timp de maximum 30 de minute, iar parlamentarii  opoziției nu au fost lăsați să adreseze întrebări. Parlamentul României, dar mai ales actuala putere, PSD-ul, au multe de învățat de la acest model de audiere. Nu vom avea o țară mai bine condusă și miniștri mai buni atât timp cât audierile nu sunt făcute în mod serios”, a concluzionat eurodeputatul român.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava