MOPAN Suceava

Sindicaliştii SANITAS din judeţul Suceava au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă. Sindicaliștii Federației Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din țară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare. Uniunea Sindicală Judeţeană „SANITAS” Suceava a convocat liderii săi din unităţile sanitare, medico-sociale şi de asistenţă socială din judeţ pentru demararea acţiunilor premergătoare grevei generale. Anunțul a fost făcut de preşedinte USJ SANITAS Suceava, Romică BALAN. Potrivit acestuia, nemulţumirile sunt legate de faptul că recentele ordonanţe de urgenţă care reglementează salarizarea din sănătate (OUG 20/08.06.2016 şi OUG 43/31.08.2016) umilesc categorii întregi de personal şi creează grave inechităţi în ceea ce priveşte remunerarea celor care lucrează în sistem. Astfel, au fost exceptaţi din grilele de salarizare din Ordonanţa 20/2016: personalul TESA, salariaţii din Direcţiile de Sănătate Publică, personalul din creşe şi grădiniţe precum şi personalul din unităţile de asistenţă socială şi din cele medico-sociale. O altă solicitare importantă a sindicaliştilor SANITAS este accea ca sporurile să se acorde în raport cu salariul din 2016 şi nu la nivelul celui din 2009, aşa cum se acordă în prezent.

Romică Balan a mai precizat că acţiunile de protest au fost stabilite în şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din România, în urma discuţiilor cu Ministrul Muncii şi Ministrul Sănătăţii, când nu s-a ajuns la o înţelegere privind rezolvarea solicitărilor sindicaliștilor.

Protestele SANITAS organizate la Suceava se vor desfăşura în respectând calendarul stabilit la nivel naţional:

  • În 19 septembrie a început strîngerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă;
  • Începând cu 20 septembrie, în fiecare zi de marţi se va picheta câte o instituţie a statului în cadrul acţiunii numite “Marţea SANITAS” – Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice;
  • În 12 octombrie – grevă de tip japonez cu purtarea de banderole;
  • În 19 octombrie – grevă de avertisment cu încetarea activităţii timp de 2 ore, în intervalul orar 8.oo – 10.oo;
  • În data de 31 octombrie se va declanşa greva generală.

SJ SANITAS Suceava are aproximativ 2100 membri în 13 organizaţii afiliate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava