MOPAN Suceava

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a acuzat modul discreţionar în care actuala conducere PNL a acestei instituţii a împărţit locurile în consiliile de administraţie, adunările generale ale acţionarilor şi comisiile de specialitate care reveneau consilierilor judeţeni. Cătălin Nechifor a spus că actuala conducere PNL a instituţiei nu a ţinut cont de raportul politic din deliberativ. El arătat că PNL are 21 de consilieri, PSD are 16 consilieri, însă în urma şedinţei de marţi a deliberativului în care s-au împărţit aceste locuri, liberalii au 80% dintre acestea, în timp ce social democraţii nu au obţinut decât 20%. Nechifor a amintit că în anul 2012, când a preluat şefia administraţiei judeţene, la desemnarea consilierilor în aceste structuri s-a ţinut cont de modul în care electoratul şi-a exprimat votul. El a amintit că în mandatul trecut PDL şi PNL au avut reprezentanţi în astfel de structuri, chiar şi la unităţile în care exista un singur loc disponibil pentru consilierii judeţeni. „La nivel de lideri de grup eu am avut luni discuţii cu domnul Viorel Seredenciuc referitor la ordinea de zi, şi la orice solicitare pe care am avut-o faţă de ce era propus din partea lor ca şi ordine de zi s-a primit un răspuns negativ. E greu de crezut că poate să existe colaborare şi disponibilitate de a face lucrurile în comun, când una din părţi, chiar dacă are în spate majoritatea, spune nu la tot. La şedinţa de marţi, la toate dorinţele noastre de a pune oameni profesionişti ne-am trezit că s-a ajuns în situaţia că foarte multe comisii, consilii de administraţii sau adunări generale sunt monocolore. Oare de ce la Spitalul Judeţean nu s-a acceptat ca şi PSD să aibă un membru titular şi un supleant în Consiliul de Administraţie. Este ceva de ascuns?”, a spus Nechifor, carea a subliniat faptul că modul în care s-au împărţit aceste locuri a fost unul discreţionar.

Făcând referire la faptul că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat după şedinţa de marţi că cei de la PSD „înţeleg mai greu” că au pierdut alegerile, liderul consilierilor judeţeni PSD Suceava a adăugat că a „înţeles perfect ce s-a întâmplat pe 5 iunie”. Cătălin Nechifor a spus însă că că deşi deliberativul ar trebui să fie un parlament local, în şedinţa de marţi s-a încercat o blocare a dialogului”, sesizând faptul că reprezentanţilor PSD le-a fost oprit microfonul în diverse rânduri.

Nechifor s-a declarat „profund dezamăgit” şi de modul în care au fost numărate voturile pentru desemnarea consilierilor în structurile meţionate anterior. „Voturile au fost furate în şedinţa de marţi. Şi mă întreb dacă voturile care au fost până acum exprimate, de la alegerea preşedintelui şi până în prezent, au fost voturi corecte”, a mai spus liderul consilierilor judeţeni ai PSD.
El a adăugat că atât PNL cât şi Gheorghe Flutur trebuie să înţeleagă faptul că PSD a obţinut un scor de 40%, liberalii au avut 48%, ceea ce arată că nici unul dintre cele două partide nu au majoritate. „Dacă mergem pe principiul că ei au majoritatea şi că pot decide totul, noi putem să lucrăm în continuare, dar vom fi extrem de vocali şi extrem de atenţi”, a mai spus Nechifor.

Pe de altă parte, el a făcut referire şi la proiectul promovat de Gheorghe Flutur, „Luna Diasporei”, considerând să suma alocată marţi, de 55.000 de lei, este insuficientă. „Să aprobi o sumă de 11.000 de euro, cât costă o maşină second hand, e deranjant pentru cei care lucrează în Diaspora”, a spus Nechifor, care a arătat că banii alocaţi sunt doar pentru un concert şi pentru „ a ospăta delegaţiile de la Bucureşti”.

În acelaşi timp, Cătălin Nechifor a arătat că în condiţiile în care în cadrul acestui proiect au fost incluse toate acţiunile care deja erau organizate de Consiliului Judeţean, propunerea sa este ca pentru sucevenii care lucrează în străinătate să fie declarat „anul Diasporei”. El consideră că o singură întâlnire cu sucevenii din diaspora este insuficientă, acuzând faptul că actuala conducere PNL a CJ Suceava organizează aceste acţiuni având în spate interese electorale. Nechifor a mai adăugat că din punctul său de vedere, sucevenii din diaspora ar fi fost ajutaţi mai mult dacă printre acţiunile organizate erau incluse şi întâlniri cu fermieri din judeţ, care au reuşit să realizeze aceste investiţii din fonduri europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava