Concert pascal
MOPAN Suceava

La 25 de ani de la înființarea Fundației FARA, Soprana Felicia Filip, manager al Operei Comice pentru Copii (OCC), a devenit Ambasadorul  organizației și se alătură astfel Ambasadorului Regal al Fundației, Prințul Charles al Marii Britanii, și Prințesei Marina Sturdza.

Am îmbrățișat de la bun început vizunea Fundației FARA ”o familie pentru cei fără” și mi-am dorit să contribui ca artist și manager al Operei Comice pentru Copii pentru a crea un dar pentru copiii și tinerii din programele FARA.  – Soprana Felicia Filip, ambasador al Fundației FARA în România.

În calitate de ambasador, Felica Filip va fi alături de Fundația FARA la cele mai importante evenimente ale acesteia. De asemenea, copiii Fundației, în cadrul programului ”bilet în așteptare” al OCC vin lunar la cele mai noi spectacole și participă astfel la un proces de educație prin artă.

În incinta Operei Comice este prezentă o cutie de donații în beneficiul FARA, care a ”călătorit” prin toată Europa, cu ocazia seriei de spectacole ”Nino în vacanță” (Personajul Nino duce copiii în excursii imaginare prin țările europene), unde copiii fac fotografii cu eroul Nino și primesc imaginea tipărită contra unei donații în căsuța FARA. Acum, căsuța s-a întors din vacanțele cu Nino și este la Casa de bilete a Operei Comice pentru Copii. 

Și pentru perioada de Crăciun, OCC condusă de Felicia Filip, pregătește daruri culturale pentru copiii Fundației FARA. De asemenea, în decembrie, spectatorii pot aduce în dar jucării copiilor fără posibilități ai Fundației FARA pe care să le lase în cutia de cadouri amplasată în incinta Operei Comice.

Nu puteam să ne dorim un prieten mai bun și un ambasador mai potrivit în România decât Felicia Filip. Prin munca extraordinară pe care o face la Opera Comică, aduce copiii mai aproape de artă, așa cum noi ne străduim să-i aducem mai aproape de viața pe care o merită. Sunt convinsă că împreună le vom putea schimba în bine copilăria și, pe termen lung, viitorul copiilor aflați în nevoie din România.  Jane Nicholson, Președinte al Fundației FARA.

Parteneriatul de suflet cu Fundația FARA a început de mai bine de un an, când Opera Comică pentru Copii a devenit principalul partener al FARA în evenimentul de aniversăre a organizației: ”25 de ani 5000 de zâmbete”. În data de 15 mai 2016, 60 de copii din programele FARA, unii dintre ei la limita sărăciei și care nu au ieșit niciodată din satul lor, au vizitat Bucureștiul. Excursia a culminat cu spectacolul de balet ”Jack și Vrejul de Fasole” de la Opera Comică pentru Copii.

Seria de evenimente în colaborare cu Fundația FARA, asemenea celui aniversar din 2016, va continua și în 2017, într-un loc inedit din Transilvania. 

Despre Fundația FARA

Fundația FARA este o organizație de caritate, înregistrată și acreditată atât în Marea Britanie, cât și în România, care desfășoară anual activități de protecție socială pentru peste 500 de copii și tineri (parte dintre ei cu dizabilități) care sunt lipsiți de grija familiei naturale sau care provin din familii fără posibilități. Programele FARA se desfășoară în București, Popești-Leordeni, județul Ilfov, județul Suceava și Satu Mare. Patronii Fundației sunt ASR Prințul de Wales, Prințesa Marina Sturdza și soprana Felicia Filip. 85% din cheltuielile Fundației sunt susținute de activități de strângere de fonduri din Marea Britanie.

Despre Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii şi-a început activitatea în anul 1998, lansată inițial ca o companie independentă, care, ulterior, a fost instituționalizată, devenind, din 2003, instituţie publică în subordinea Primăriei Capitalei. Din anul 2014, este condusă de soprana Felicia Filip. Sediul instituției (Calea Giulești nr. 16, sector 6, București) găzduiește trei săli de spectacole – Sala Mare, cu o capacitate de 424 de locuri, Salonul Mozart, cu 120 de locuri, și Sala UnderGrant, cu 100 de locuri – unde evoluează atât soliști importanți ai scenei românești, cât și copii și tineri talentați. Opera Comică pentru Copii își asumă inclusiv rolul de scenă de debut pentru tinerii care își termină studiile muzicale, oferindu-le acestora mediul propice pentru a-și manifesta creativitatea, talentul și cunoștințele din domeniul artelor spectacolului (soliști, instrumentiști, scenografi, regizori, coregrafi).

Pe lângă reprezentațiile din program, în care accentul este pus pe interactivitate, pe atmosfera creată în sala de spectacol și în afara ei, sunt derulate proiecte speciale, pentru a consolida și mai mult relația dintre public și scenă. Acestea includ tururile ghidate “În Spatele Cortinei”, Concertele Lecție, campaniile “Lunea Cadourilor”, “Biletul în așteptare” și “Prietenul OCC”, precum și evenimente speciale, cum e “Noaptea Muzeelor”. De asemenea, trimestrial, este editată și distribuită gratuit “OCC-Revista pentru Copii”, un instrument util atât pentru părinți, cât și pentru profesori. În plus, în premieră pentru o instituție de cultură pentru copii, Opera Comică a dezvoltat o aplicație mobilă, adresată atât părinților, cât și copiilor. Aplicația OCC, disponibilă gratuit în magazinul Google Play, conține informații utile despre stagiune și jocuri inspirate din repertoriul OCC.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava