MOPAN Suceava

Profesorii din învăţământul gimnazial care predau în clasele cu regim simultan vor primi sporuri salariale. Totodată, cadrele didactice debutante, care se angajează într-o unitate de învăţământ din altă localitate decât cea de domiciliu, vor beneficia de prime de instalare. Deciziile au fost luate în comisia paritară de luna trecută.
Anunţul a fost făcut de Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava. Potrivit acestuia, „în comisia paritară din 18 ianuarie 2016 s-a stabilit acordarea sporului pentru predarea simultană şi personalului didactic din învăţământul gimnazial. Acest spor a fost acordat atât personalului din învăţământul primar, cât şi celui din învăţământul gimnazial. Aceasta până la data de 1 ianuarie 2010, moment din care respectivul spor a fost acordat doar personalului didactic care asigură predarea simultană în învăţământul primar”.
Valoarea sporului este de 15% (în cazul personalului care asigură predarea simultană la patru clase), 10% (predare simultană pentru trei clase) şi 7% (predare la două clase organizate în regim simultan).
Giani Leonte a mai precizat că, tot în comisia paritară organizată luna trecută, s-a hotărât acordarea primei de instalare absolvenţilor care se încadrează în învăţământ ca personal didactic titular, într-o unitate de învăţământ din altă localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate de la absolvirea studiilor.
Aceştia vor beneficia de o indemnizaţie echivalentă cu un salariu de bază stabilit conform legislaţiei în vigoare, cel mai probabil din luna septembrie.
Din comisia paritară care a aprobat cele două hotărâri au făcut parte reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Suceava, ai Alianţei Sindicatelor din Învăţământ, ai Uniunii Judeţene a Sindicatelor „Pro Educaţia” şi ai Sindicatului Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar. Giani Leonte a declarat că „aceste comisii paritare sunt o cale eficientă de a evita procese care presupun bani, consumabile şi timp”. Potrvit liderului ASIS, la următoarea întrunire a comisiei paritare va fi discutată acordarea sporurilor de ecran şi pentru bibliotecari.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava