MOPAN Suceava

Primarul Sucevei Ion Lungu, vrea ca în maxim cinci ani de zile toate străzile din municipiul reşedinţă de judeţ să fie modernizate. Lungu a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că în prezent 65% dintre străzi sunt asfaltate iar restul de 35% sunt nemodernizate arătând că acestea din urmă sunt în special străzi din cartierele noi ale municipiului, Lanişte, Tătăraşi, Dealul Mănăstirii, Aleea Dumbrăvii, Autoservice. „Ca şi strategie dacă în următorii cinci ani vom aloca cîte cinci milioane de euro pe an fonduri proprii şi  fonduri europene vom putea moderniza toate străzile. Mi-am propus să fac un proiect pentru modernizarea a 40 de străzi cu fonduri europene. Noi am avut două proiecte de câte 8 milioane de euro pentru modernizarea unor străzi şi cred că mai putem accesa până în 10 milioane de euro în exerciţiul viitor. Dacă accesăm undeva la 200.000 de euro de stradă putem moderniza 40 de străzi cu fonduri europene”, a declarat Lungu.

Ion Lungu a subliniat că numărul de străzi în municipiul Suceava a crescut cu 74 din 2004 de la venirea sa în fruntea primăriei ajungând acum la 311. Potrivit primarului, unele străzi precum cele din zona Lanişte nu pot fi asfaltate deocamdată din cauza unor probleme de proprietate. „Avem probleme de proprietate de exemplu în zona Lanişte unde o parte din  străzi nu sunt proprietatea Primăriei. Acolo proprietarii trebuie să cedeze o parte din suprafaţă pentru a le putea moderniza. Dacă 10 oameni sunt de acord şi unul nu este de acord totul se blochează”, a explicat edilul Sucevei.

Ion Lungu a ţinut să sublinieze că în acest an vor fi reparate 200 de străzi din care 7 vor fi modernizate integral şi anume Mihail Sadoveanu, Bogdan Vodă, Lev Tolstoi, Constantin Moraru, 28 Noiembrie, Micşunelelor şi Stadionului. Pentru asta municipalitatea a alocat de la buget 33,7 milioane de lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava