Concert pascal
MOPAN Suceava

Cele 555 de secţii de votare vor fi dotate cu tablete pentru monitorizarea votului de la alegerile locale din data de 5 iunie 2016. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a precizat că la Prefectură a avut loc ieri o întâlnire cu reprezentanţii Serviciului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Suceava şi ai Autorităţii Electorale Permanente (AEP), cu privire la activităţile ce se vor desfăşura în perioada următoare pentru bunul mers al alegerilor locale din luna iunie 2016. Constantin Harasim a arătat că AEP a desemnat operatorii de calculator pentru toate cele 555 secţii de votare, urmând ca aceştia să fie instruiţi în perioada care urmează, iar în data de 22 mai 2016 aceştia vor participa la o simulare la nivel naţional privind modul de funcţionare al sistemului informatic implementat la aceste alegeri.
Prefectul a mai spus că informaticienii care îşi desfăşoară activitatea pe lângă cele 114 birouri electorale de circumscripţie vor fi instruiţi în data de 13 mai 2016.
El a declarat că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a finalizat montarea echipamentelor pentru asigurarea comunicaţiilor în toate cele 555 secţii de votare şi urmează să distribuie tabletele pentru monitorizarea votului.
De precizat că la alegerile locale din acest an, pentru prevenirea fraudelor, alegătorii vor fi verificaţi electronic înainte de a-şi exercita dreptul de vot. În acest sens, în secţiile de votare se vor verifica CNP-ul fiecărei persoane prin intermediul Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.
Astfel, înainte de a primi buletinul de vot, alegătorii vor prezenta actul de identitate unei persoane din cadrul secţiei de votare care se va ocupa de înscrierea codului numeric personal (CNP) în sistemul informatic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava